U bent hier: Nieuws > Wedstrijden > Sharona Bakker & Menno Vloon feestelijk onthaald in Rotterdam door familie Diehl

Sharona Bakker & Menno Vloon feestelijk onthaald in Rotterdam door familie Diehl

Afgelopen donderdagavond werd ons gevraagd of Raisa en Erzsi het leuk zouden vinden om vandaag in Rotterdam aanwezig wilden zijn bij het feestelijke onthaal van de succesvolle WK ploeg. Een blik op Erzsi, die door de kamer stuiterde, was voldoende: jazeker, dat willen ze heel graag.

Vrijdag werd direct gestart met de voorbereidingen, handtekeningenboekjes, stiften, pennen, een speciaal telefoonhoesje voor handtekeningen en natuurlijk de foto’s van de atleten bestuderen! (Je herkent ze natuurlijk niet allemaal zomaar.)

Vanochtend maar even een mail naar de AtletiekUnie gestuurd want we hadden nog geen details ontvangen. Direct een mail terug, er was iets fout gegaan, ze hadden de mail van Lycurgus met onze aanmelding niet ontvangen en helaas was er nu geen plek meer!! Dikke stress en dikke tranen in huis! Vervolgens heeft Raisa even in haar eigen stijl een mail teruggestuurd (“u heeft de mail wel ontvangen, want wij hebben hem ook ontvangen….”) waarna we te horen kregen dat er iemand zich had afgemeld en dat wij nu toch welkom waren.

Om even over 4 uur zou de trein uit London aankomen op Rotterdam CS dus lekker op tijd vertrokken en om kwart over 3 in Rotterdam. Na wat gedronken te hebben werden alle kinderen (ik schat een stuk of 50, waarvan alleen al 10 van Prins Hendrik uit Vught) verzameld op het perron om een erehaag te vormen voor de atleten. De ouders mochten daar niet bij zijn en moesten binnen wachten. Nadat (bijna) alle atleten (Sifan Hassan was er helaas niet bij) door de erehaag naar binnen waren gekomen werden zij toegesproken door Gregory Sedoc. Dafne Schippers en Anouk Vetter werden daarbij even op het podium gehaald in verband met hun geweldige prestaties.

Na het korte praatje kregen alle aanwezige atleten en trainers een mooi boeket bloemen van de aanwezige jeugd-atleten en kon het verzamelen van de handtekeningen en foto’s beginnen. Helaas was Dafne al gelijk weg, dus daar dit keer geen foto en/of handtekening van. Raisa had zich al voorgenomen om de bloemen aan onze eigen Menno Vloon te geven en Erzsi wilde ze aan Sharona Bakker geven maar die was helaas al weg. Om uiteindelijk iedereen al bloemen leek te hebben heeft Erzsi ervoor gekozen om haar bloemen aan Nadine Visser te geven, die had immers twee super prestaties geleverd.

Na een half uurtje was het feestje voorbij, uiteraard wilden alle atleten graag naar huis. Om Menno nogmaals een treinreis met 2 koffers en een rugzak te besparen hebben wij gevraagd of hij misschien mee wilde rijden. Dat wilde hij graag, tot groot plezier van Raisa en Erzsi (want wie kan nou zeggen dat je met een WK atleet in de auto hebt gezeten). Menno in Amsterdam afgezet, Raisa nog snel een handtekening gekregen, want dat vond ze toch een beetje raar, een handtekening vragen aan een clubgenoot) en weer door naar Wormerveer. Alles bij elkaar een leuke middag met leuke, spontane, geduldige atleten.

 

Almar & Monique

Ouders van Raisa en Erzsi