U bent hier: Nieuws > Bestuur > Mooie prestaties bij eerste wedstrijden van 2019!

Mooie prestaties bij eerste wedstrijden van 2019!

Door heel Nederland, werd het nieuwe sportjaar ingeluid met verschillende wedstrijden. Er werd weer gestreden voor de nodige PR's en werden er voorbereidingen getroffen voor de komende NK's indoor. Dordrecht, Apeldoorn & Castricum waren de plaatsen waar het e.e.a. gebeurde.

Zaterdagochtend vroeg vertrok een kleine delegatie richting Dordrecht voor een polstokhoog wedstrijd. De specialisatietraining van Tessa begint zijn vruchten af te werpen en zowel Joris Cottrink als Wesley Steenbakker kwamen met een persoonlijk record in de pocket richting Assendelft.

Zondagochtend vond de 3e strandloop bij AV Castricum plaats. Timo Koenen verbaasde zichzelf met een enorm dik PR (8,57s) en eindigde als 2e bij de junioren op de 2,3 km, direct gevolgd door Jannes Boon, die ook heel wat seconden sneller liep dan de voorgaande keer (9,14) Sven van Gelderen had soepbenen en kon dit keer geen rol van betekenis spelen. Echter deze '3 musketiers' zullen zich laten gelden bij de finale van de wintercrosscompetitie! Pien Koenen kon maar nauwelijks bijgehouden worden door haar vader en werd uiteindelijk 3e bij de meisjes pupillen in een tijd van 11.45s.

Op de 4,1 km werd er twee maal beslag gelegd op een 1e plek bij de junioren. Startte heel stoer Erszi Diehl als junior, om als 1e over de finish te komen in een mooie tijd van 19,51s, Wesley Steenbakker kwam ook als eerste over de finish in een tijd van 15,49s.

Wie we ook in de gaten moeten houden zijn onze 400 meter lopers! Mooie tijden werden er bij de Sotra track meeting in Apeldoorn gelopen door Maureen Ellsworth (55,17s) bij de senioren en Mara Cotterink (57,60s) bij de junioren B. Nog indrukwekkender was de tijd van Mara op de 200 meter, t.w. 25,10s, waarbij zij gelijk de ranglijst van dit seizoen aanvoert.

Bart Hoogmoed liep ook een mooi PR op de 60m horden (9,72s) bij de junioren C. Tenslotte werd de 400 meter ook nog gelopen door Anouk Hellingh-MJA  (63,28s), Thijs van den Dries-Sen. (51,34s) en Bart (60,65s). 

Tenslotte liep Daan Molleman, zijn eerste wedstrijd uitkomend voor Lycurgus, de 800 meter in een tijd van 2,01,96s bij de senioren, wat ook gelijk een PR voor hem betekende.