U bent hier: Nieuws > Bestuur > Status legionella heren douches

Status legionella heren douches

Geachte leden,

Zoals bekend is er een probleem met legionella geconstateerd in de herendouche. Terecht dat hier vragen over komen wat tot heden de status is. Dus bij deze een kleine samenvatting.

De herendouche is 11-1-2019 opnieuw bemonsterd. Indien deze uitslag goed is zal volgende week de heren douche worden vrijgegeven.

Maar wat is nu de reden dat dit zo lang duurt. In November is legionella geconstateerd tijdens een periodieke controle. Naar aanleiding hiervan hebben we preventieve maatregelingen genomen om de infectiebron te bestrijden. Echter dit is ondanks thermische reiniging niet voldoende gelukt. Omdat de infectie bleef bestaan zijn we op zoek gegaan naar een mogelijk defect in het spoelsysteem. Elke kleedkamer heeft een spoelsysteem om periodiek de doucheruimten te spoelen dit is een preventie maatregel om legionella te voorkomen. Bij het openen van de afscherming waarachter de units zijn gemonteerd bleken diverse flessen met inhoud en ballen in de afscherming van de apparatuur te bevinden. Zeer waarschijnlijk is het lekken van deze flessen oorzaak van een defect in de spoelunit van de herenkleedkamer waardoor de leidingen niet afdoende gespoeld zijn. We hebben vervolgens reparaties moeten laten doen aan deze units. Na de reparatie hebben we wederom thermisch moeten spoelen zodat we opnieuw monsters konden nemen. Bij deze nieuwe controle bleek echter dat de besmetting behoorlijk was gereduceerd echter nog steeds aanwezig. In de vakantieperiode is er wederom intensief thermisch gereinigd. We hopen nu dan ook dat de nieuwe monsters het gewenste resultaat hebben zodat we de herendouche wederom in gebruik kunnen nemen.
 
De herendouche wordt echter pas vrijgegeven als inderdaad de besmetting onder controle is. Het vermoeden van de uiteindelijk oorzaak is dus zeer waarschijnlijk een fles water die in de afscherming bak is gegooid waardoor apparatuur defect is geraakt.. We hebben heel veel moeite moeten doen om het uiteindelijke probleem op te lossen en jullie zullen begrijpen dat dit ook de nodige kosten met zich meeneemt. Mocht het probleem na de laatste monstername nog niet onder controle zijn dan rest ons niets anders dan chemisch te reinigen.
 
Met sportieve groet,
Siem Vriend