U bent hier: Nieuws > Bestuur > Groeistuipen beletten Jongens Junioren D niet bij 2e competitiewedstrijd

Groeistuipen beletten Jongens Junioren D niet bij 2e competitiewedstrijd

21 coole pubers meldden zich gisteren in Zaandam om te strijden voor een mooie landelijke notering bij de zomercompetitie 2019.
Als coach heb je bepaalde doelen en verwachtingen en die zijn afgelopen zaterdag ruimschoots uitgekomen!

Kleine jongens worden groot en door het groeien van de jongens, ontstaan er helaas wel wat pijntjes in de knieën, voeten & liezen. En wanneer je in één keer zo hard groeit, klopt ineens alles wat je geleerd soms niet meer helemaal; hersenen en motoriek moeten weer even in balans komen…….

En daarom juist ben ik een supertrotste coach; wat hebben deze 21 jongens van zich laten gelden!

In team 1 had Tyrone een superdag. 2 prachtige prestaties bij het discuswerpen (27,30) & bij het kogelstoten (8,86). Op de 1000 meter vond een titanenstrijd plaats tussen Timo & Lars, wat resulteerde in mooie eindtijden (resp. 3.17,28 & 3,18,61).

Sven was geblesseerd en kon hierdoor niet verspringen, maar Salavador nam de honeurs waar met een mooie versprong van 4.32. Jannes was de allereerste die aan de start kwam deze zonnige zaterdag en sprintte de allereerste meters van de estafette in een hele mooie stijl! Kevin maakte zijn plaats in het estafette team meer dan waar, met mooie wissels!. Het team stond tot op het laatste moment nr. 1 in deze poule, helaas konden we deze positie net niet vasthouden, maar met een puntentotaal van 5266 (maar liefst 300 punten meer dan de vorige keer), staat het team op de 19e plaats van de 200 teams die meedoen in Nederland). We gaan voor de top 15, dus 22 juni op volle sterkte in Purmerend!

In team 2 was Stijn weer goed op dreef. Prachtige loopstijl bij het sprinten. En op de 80m horden weer een dik PR behaald  Bram deed gelukkig deze wedstrijd wel mee en haalde de nodige punten binnen. Jop had een beetje pech, want een heel klein stukje van zijn spike stak in het plasticide van de verspringbalk en dus werd een sprong boven de 4m ongeldig verklaard (wel even stiekum op laten meten), maar ook zijn geldige sprong was prima! Joey had ook de nodige groeipijntjes, maar de bikkel wilde niet opgeven en deed zijn uiterste best, om toch de nodige  punten voor het team binnen te halen! Nassim & Max liepen de zware, maar oh zo spannende 1000 meter in een steady tempo en werden door een grote schare Lycurgianen over de finish geschreeuwd. Team 2 had maar liefst 850 punten meer dan de vorige wedstrijd!

In team 3 verbeterde Jasper weer eens zijn tijd op de sprint met maar liefst 0,5s! en de magische grens van 12,0s komt nu wel heel dichtbij! Mike kreeg het voor elkaar om maar liefst bijna 4s van zijn PR af te halen op de 80m horden!. Luka had al voor de wedstrijd flink last van zijn benen en moest helaas de wedstrijd staken, maar wat stoer dat hij er wel gewoon was voor het team! Tijmen ‘haat’ de 1000 meter, maar wanneer je 10s van je PR af loopt, is het misschien toch wel een mooi nummer! En ook gewoon in de top 10 eindigen!

Merrijn deed zijn allereerste atletiekwedstrijd en kon net niet de 5m bereiken, maar het zit er zeker in bij de volgende wedstrijd! Gijs moest het dit keer zonder zijn coach-vader doen, maar Gijs kan ook zonder paps prima presteren! Jitse stortte  na de finish op de 1000 meter ter aarde, maar wel weer met mooi PR.

Als trainer-coach-ploegleider, kan ik niet meer dan supertrots zijn op jullie! Alle atleten: dank jullie wel voor jullie inzet en plezier. En dank dat jullie de club zo moedig en succesvol hebben vertegenwoordigd!

Margreet, Wim, Richard & Albert