U bent hier: Nieuws > Bestuur > Prachtige crossfinale voor B/C/D junioren - prijzen voor Deumers & Eising

Prachtige crossfinale voor B/C/D junioren - prijzen voor Deumers & Eising

Gisteren, zaterdag 7 maart, waren de finales van het cross-seizoen 2019-2020. Met prachtig maar wel lekker fris weer stonden er op Camping Bakkum in Castricum maar liefst 22 atleten aan de start. Eigenlijk zouden het er 24 zijn maar helaas waren Youri en Kiamy ziek.

Als eerste waren de jongens C aan de beurt Timo, Finn, Damian en Sven hielden zich knap staande in dit veld met de top van onze regio. Bij de meiden C, Sascha, Noelle, Erzsi en Lindsey, had Erzsi een fout gemaakt door niet te drinken voor de wedstrijd. Dat zal haar waarschijnlijk geen tweede keer overkomen. De meiden hadden het zwaar in het sterke deelnemersveld maar absoluut keurig gedaan meiden!

Bij de jongens D2 verliep het wat chaotisch. Er bleken 2 van onze D1 jongens te zijn gestart bij de D2’s! Zij werden halverwege uit de wedstrijd gehaald om vervolgens bij hun eigen categorie te starten. (Ze waren wel lekker warm!!). Maar de echte D2’s: Lars (netjes 8e), Nassim en Gijs liepen een keurige race.

Bij de jongens D1 besloot Bam vlak voor de start om toch niet te gaan lopen. Zijn arm was net uit het gips en hij had dus een paar weken niet getraind, zo vlak voor de wedstrijd voelde het toch niet goed aan om mee te doen. Jammer, maar volgend jaar sta je er zeker Bam! Onze overgebleven helden Ivar, Gillion, Bodey en Jeepe hadden (letterlijk) moeite om zich staande te houden in een groep die niet vies was van een duwtje hier en daar.

Bij de meisjes D2 hadden we, door de ziekte van Kiamy en de gebroken arm van onze topper Nadine, helaas maar 2 deelneemsters. Maar wat voor 2! Babette en Lara hebben gevochten als leeuwen.

Tot slot de meisjes D1, hier eindigde Mayla op een prachtige 9e plaats (vast een beloning voor het schenken van je haar!) en eindigden Janet, Emma en Mies keurig in de middenmoot!

Bij de B junioren een kleine, maar oh zo belangrijke delegatie vanuit het MILA kamp. Twan hield zich staande in een uiterst sterk (nationale top) deelnemersveld,  werd heel verdienstelijk 4e. Fee werd in haar categorie 5e en vriendin Tessa werd 14e.

Al met al een mooie dag, mede door het prachtige weer, en een mooie afsluiting van het crossseizoen.

Almar

Note bestuur; alle dank voor trainers, coördinatoren en coaches die onze jeugd deze 4 westrijden hebben begeleid en geënthousiasmeerd! Zonder deze mensen zijn dit soort evenementen niet mogelijk! Chapeau!

foto; Prijswinnaars B-junioren: Twan Deumers & Fee Eising (r)