U bent hier: Nieuws > Bestuur > Informatie bulletin 24 april 2020 hervattingen van trainingen

Informatie bulletin 24 april 2020 hervattingen van trainingen

Zoals jullie weten, heeft het kabinet een versoepeling van de maatregelen afgekondigd voor jongeren. Kinderen t/m 12 jaar mogen weer gaan sporten, zonder beperkingen, en de jongeren tussen 12 t/m 18 jaar mogen ook weer sporten, maar met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Wij kunnen dus vanaf 28 april weer trainingen aanbieden voor de jeugd. De randvoorwaarden voor de trainingen zijn de overheidsnormen, die vanuit het RIVM, Atletiekunie én vanuit de Gemeente Zaanstad komen. Daarnaast richten wij ons vooral op veilig trainen, waarbij hygiëne (als een van de voornaamste risico’s) bovenaan staat.

Op dit moment, vrijdag 24 april hebben wij nog geen concrete beleidsinformatie vanuit de Gemeente Zaanstad en de Atletiekunie mogen ontvangen, maar we willen jullie toch, zoals beloofd, op de hoogte houden over de ontwikkelingen.

Als Bestuur en Technische commissie vinden wij het natuurlijk hartstikke fijn dat we weer kunnen starten en onze trainers staan ook weer te popelen om weer lekker trainingen te gaan geven!

De Gemeente Zaanstad komt a.s. maandag met een officieel protocol voor alle Zaanse sportverenigingen, waarin de randvoorwaarden voor een veilig sportklimaat in deze periode kan worden gewaarborgd. Wij moeten hier helaas nog wel even op wachten. Er wordt momenteel hard gewerkt en nagedacht over hoe wij als Lycurgus met de trainingen om willen gaan. Dit natuurlijk in nauw overleg met de betreffende trainers en coördinatoren.

Zodra wij de informatie vanuit de Gemeente hebben ontvangen, komen wij vanzelfsprekend direct met concrete informatie.

Wij gaan er nog steeds van uit dat a.s. woensdag de eerste trainingen zullen gaan plaatsvinden.

Onze G-atleten zijn inmiddels door hun eigen begeleiders geinformeerd over het herstarten van hun trainingen.

Verder wensen wij jullie een heel zonnig en fijn weekend toe!

Namens AV Lycurgus, Jan Voorberg – voorzitter TC.