U bent hier: Nieuws > Senior-u20-u18 > Lycurgus start met trainingen voor masters

Lycurgus start met trainingen voor masters

Als je dacht , dat kan ik toch niet meer, kom dan eens kijken bij AV Lycurgus. Onder leiding van een enthousiaste en kundige trainer een ( nieuw ) atletiek leven beginnen. In het nieuwe seizoen gaat er op de woensdag van 19:00 tot 20:30 training gegeven worden speciaal voor de masters. Je bent een master vanaf 35 jaar.

De trainingen zijn algemeen en behelsen alle atletiek onderdelen zoals de werp, sprong en loop onderdelen, maar ook zeker zal algehele conditie en kracht niet vergeten worden. Bij de masters wordt tijdens wedstrijden iedereen ingedeeld in leeftijdscategorieën van 5 jaar.

Maar laat ik me eerst eens voorstellen: Mijn naam is René van Houwelingen en ben nu 59 jaar. Ik raakte na een uitgebreide loopcarriere ( oa 9 marathons en wel 100 halve ) geblesseerd aan mijn knie en kwam via via in contact met de werp onderdelen. Begonnen met speer en kogel , raakte ik al snel “verslaafd. “ Het is iets van je zelf, je zelf steeds verbeteren en uitdagen. Werken aan de algehele conditie. Het kan snel gaan gezien het feit dat ik vorig jaar meedeed aan de wereldkampioenschappen 5 kamp in Malaga . “Strijden met de toppers uit de gehele wereld. Daar leer je van”. Ook tijdens wedstrijden in eigen land kan je veel leren. De werp ( en master ) wereld is een relatief kleine wereld waar de meesten elkaar kennen en vaak tegen komen. De onderlinge sfeer is dan ook fantastisch.

Mocht je na het lezen van dit verhaal ook zo enthousiast geworden zijn en ben je nieuwsgierig kom dan gerust eens langs. Ik train momenteel zelf op de maandag en donderdag avond vanaf 19:00 of stuur een mailtje naar R-van.houwelingen@klm.com ( tel 06-22312028 ) of naar de Technische commissie voorzittertc@avlycurgus.nl