U bent hier: Nieuws > Bestuur > Lycurgus atleten; back on track, clubrecord voor Fee Eising

Lycurgus atleten; back on track, clubrecord voor Fee Eising

Gelukkig worden er toch nog wat wedstrijden georganiseerd in het staartje van het wedstrijd zomerseizoen.

En een aantal Lycurgianen maken hier dan ook dankbaar gebruik van.
De echte liefhebbers volgen vanzelfsprekend de uitslagen via atletiek.nu, maar toch willen we een aantal prestaties in het bijzonder benoemen. Niet om af te doen aan alle behaalde prestaties van alle atleten, want iedere prestatie op wedstrijdniveau verdient een dikke pluim.

Onze internationale en nationale wedstrijd atleten timmeren goed aan de weg. Menno Vloon liet iedereen weer even zijn klasse  zien met een polshoogte sprong van 5.70m bij een internationale wedstrijd in Polen. Tokio is nog steeds in zicht!

Lisanne Schol heeft stevig doorgetraind en ook haar eerste wedstrijd resulteerde in een stabiele speerworp van 55,07m. Dit ruikt naar meer!

Ook onze nationale wedstrijdatleten timmeren goed aan de weg en laten zien dat het doortrainen tijdens de ‘o-zo-moeilijke- corona maanden’ niet voor niets is geweest; met nog 1 week te gaan voor het NK senioren, geeft dit een goed vertrouwen!

Dit weekend kwamen er verschillende atleten in actie;

Bij het Westfries Atletiek Gala In Grootebroek vertegenwoordidgden 13 atleten Lycurgus. Fee Eising, B junior, verbrak het bestaande clubrecord en zette een mooie tijd neer op de 800 meter, van 2.15,77.

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/33810/49/.

Bij een loopwedstrijd In Bergen op Zoom, gaf één atlete acte-de-présence

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/32893/49/

In Den Haag, één junior werper met een mooi PR & één senior springer

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/33852/49/

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/33853/49/

En op zondag kwamen er nog 4 atleten aan de start voor Lycurgus in Alkmaar, daar waar een pittig windje stond, à-la Assendelft. Ook hier werden hele mooie PR's neergezet door Damian Paap.

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/33018/49/

Komende weken staan er nog een paar wedstrijden op het programma. Met, zoals eerder genoemd, het volgend weekend het NK senioren individueel in Utrecht; Vanwege de nog geldende Coronamaatregelen, wordt er helaas geen publiek toegelaten. Maar we volgen de uitslagen nauwgezet. In het weekend van 5 september vindt dan nog het NK meerkamp U18-U20 plaats in Emmeloord en dan komt dit bijzondere zomerseizoen langzaamaan ten einde.

Iedereen die nog de komende weken de startnummers gaat opspelden; ‘ heel veel succes gewenst!’ .

De redactie ziet graag ook vanuit atleten en/of trainers direct nieuws vanaf het wedstrijdveld! Dus heb je een mooie prestatie neergezet, clubrecord verbroken of wil je gewoon verslag doen van de wedstrijd, laat dit dan weten! Dan kunnen wij de overige leden hierover informeren via de krant, website, clubblad & social media.