U bent hier: Nieuws > Bestuur > Coronaregels bij Lycurgus (versie 6 oktober 2020)

Coronaregels bij Lycurgus (versie 6 oktober 2020)

De regels rondom Corona zijn recent weer aangescherpt. Mede in overleg met de gemeente Zaanstad gelden bij de Lycurgus vanaf heden de volgende regels:

1. We blijven tijdens het sporten zoveel mogelijk 1,5 meter afstand houden. Zodra de training of de wedstrijd is afgelopen houden we altijd 1,5 meter afstand. Bij verschijnselen blijf je thuis. Ook als er iemand in je gezin besmet is, blijf je thuis. Voordat je komt trainen, was je thuis je handen. Bij Lycurgus staan op meerdere plekken handpompjes. De regels hangen op diverse plekken op ons complex.

2. De kantine is - in ieder geval tot 20 oktober - gesloten. De kleedkamers en het toilet mag je gebruiken, maar blijf niet onnodig binnen hangen. Binnen houdt iedereen van 18 jaar of ouder 1,5 meter afstand.

3. Als er iemand in je trainingsgroep besmet blijkt te zijn, geldt het volgende: degenen die niet langer dan 10 minuten op minder dan 1.5 meter van de besmette persoon zijn geweest, hoeven niet in quarantaine. Mocht iemand toch klachten krijgen dan dient hij/zij dit via de trainer te melden. Indien meer dan 3 personen zich via die route melden zal er uitgebreid contactonderzoek plaatsvinden. Atleten die denken/weten wel langer dan 10 minuten op minder dan 1.5 meter van de besmette atleet te zijn geweest dienen 10 dagen (vanaf dag van mogelijke besmetting) in quarantaine te gaan.

4. Bij wedstrijden is publiek niet toegestaan. We verzoeken ouders van onze atleten om alleen te komen, op afstand te blijven en niet langer te blijven dan nodig is.

Van groot belang is dat we blijven nadenken en ons bewust blijven van het risico. Dus gebruik je verstand, dan kunnen we gezond blijven sporten!

Het bestuur.