U bent hier: Nieuws > Bestuur > Update Trainingen bij AV Lycurgus

Update Trainingen bij AV Lycurgus

Coronamaatregelen bij AV Lycurgus (Versie 6 november 2020)

Coronamaatregelen bij AV Lycurgus (versie 6 november)

De regels rondom de Corona zijn afgelopen dinsdag 3 november door de regering verder aangescherpt. Dit heeft de afgelopen dagen gelukkig geresulteerd in een afname van het aantal besmettingen. Gebaseerd op de regels van de Rijksoverheid en NOC-NSF en de Atletiekunie (www.atletiekunie.nl/kenniscentrum/bestuurder-en-commissielid/anderhalvemetersamenleving) heeft dit gevolgen voor de trainingen bij Lycurgus.

Veranderingen per 3 november (bron Atletiekunie).

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, gelden de volgende maatregelen:

  • Voor buitensporten geldt een maximum van 2 personen (exclusief trainer). Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor binnensporten geldt een maximum van 2 personen (exclusief trainer). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.

Voor de jeugd en baan-atleten van Lycurgus betekent dit het volgende:

De trainingen voor de jeugd tot en met 17 jaar gaan door. Aan trainers en atleten is gevraagd om besmettingen van atleten en/of huisgenoten door te geven zodat we daar in samenspraak met de GGD actie op kunnen nemen. Om contact tussen de verschillende groepen zoveel mogelijk te beperken is het trainingsschema voor de indoor-trainingen van de 18- groepen aangepast. Om sociale contacten te verminderen is er op woensdag gekozen voor verplaatsen van de aanvang van de ABCD senioren-trainingen van 19.00 naar 19.15.

De trainingen voor de 18+ atleten gaan door volgens de richtlijnen van de Atletiekunie waarbij er in groepen van maximaal 2 atleten aangepast wordt getraind.

Voor de G-atleten is de termijn waarop er niet getraind kan worden verder verlengd.

Voor de loopgroepen is na overleg met de trainingscoordinatoren besloten om de trainingen tot en met woensdag 18 november aft e gelasten. Uiteraard moedigen we iedereen van harte aan om tussentijds zelf je training op te pakken, alleen of met je trainingsmaatje. Uiteraard wel conform de nieuwe maatregelen: niet meer dan 2 lopers en 1.5 meter afstand houden.

We hopen dat we op korte termijn voor alle groepen de trainingen weer kunnen hervatten.

In de tussentijd zal per sectie gecommuniceerd worden met betrekking tot de trainingen.

  • Voor de loopgroepen de Team app olv Frank Post
  • Voor de jeugd, baan en wedstrijdatleten olv Jan Voorberg
  • Voor de dinsdag en vrijdagochtend groepen olv Cees Zijlstra
  • Voor de G-atleten idem olv Cees Zijlstra
  • Voor de accommodatie en maandag ploeg olv Siem Vriend

Bij vragen en/of opmerkingen kunt u zich wenden tot de voorzitter Armand Ellsworth (voorzitter@avlycurgus.nl)

Blijf gezond en hou je aan de richtlijnen. We hopen dat de gunstige effecten van de maatregelen die vanuit de overheid zijn ingezet doorzetten zodat we op korte termijn weer met iedereen kunnen trainen.

Namens het bestuur

Armand Ellsworth

Voorzitter AV Lycurgus

6 november 2020