U bent hier: Nieuws > Bestuur > Goed bezochte voorjaarsledenvergadering op maandagavond 28 maart

Goed bezochte voorjaarsledenvergadering op maandagavond 28 maart

Decharge aan het bestuur, maar vacatures voor PR, sponsorwerving, secretaris en penningmeester. Werkgroep Loopevenementen zo goed als ter ziele.

Hoogtepunt van de vergadering was de toekenning van de Atletiekunie waarderingsspeld aan Elly Tuijn. Elly kreeg deze AU onderscheiding opgespeld o.a. vanwege haar 50 jaar ononderbroken actief zijn als jurylid. Vanaf 1977 jaar van de oprichting van de trimsectie heeft Elly ruim 20 jaar in het bestuur daarvan gezeten. Jarenlang heeft zij deel uitgemaakt van de senioren dames competitieploeg en later van de dames masterpoeg. Vanaf 2003 t/m heden dus 18 jaar is Elly al trainster bij de overdag loopgroepen. Vanaf 2019 t/m heden is 3 jaar trainster bij de Running therapie groep. In 2013, toen AV Lycurgus 75 jaar bestond maakte zij deel uit van de jubileum commissie. Toen haar man Cor door geestelijke achteruitgang niet meer alleen thuis kon zijn, nam zij haar maatregelen, zodat zij evengoed training kon geven aan de overdag groep. 
AV Lycurgus is voor Elly haar tweede huis.
De jubilarissen kregen het ingelijste bewijs van hun lidmaatschap en de bijbehorende gegraveerde pen. 
25 jaar lid: Rianna Galiart en Ilonka Betjes-Langeberg
50 jaar lid: Coen Lieuwen
60 jaar lid: Dick Neefkes en Jan de Ridder
Als eerbetoon aan de reeds lang overleden, maar zeer verdienstelijke erevoorzitter Cees de Boer werden de wisselbekers toegekend aan de volgende atleten en leden.
MEISJESBEKER: Romy Dannenburg
JONGENSBEKER: Harm Janssens
DAMESBEKER: Lisanne Schol
HERENBEKER: Menno Vloon
DAMESSPRINTBEKER: Tasa Jiya
AANMOEDIGINGSBEKER JONGENS: Jelle Müller
AANMOEDIGINGSBEKER MEISJES: Fee Eising
DAMES MASTERSBEKER: Tanja van der Plas
HEREN MASTERSBEKER: Patrick Groot
I.M.PIET KORVERBEKER: Aart van den Berge* 
MEG KOK BOKAAL: Paul Kramer** 
DIRK JAN GISKESBEKER: Sebastiaan van der Velde (G. atleet)
* Aart van den Berge is Lid van Verdienste, Erelid en sinds vorig jaar Lid in de orde van Oranje Nassau.
Naast zijn sinds 1974 medewerking aan de maandagavond prestatiewedstrijden, 43 jaar papier stouwen in de papiercontainer, 15 jaar medewerking aan de schoolatletiek, 29 jaar actief in de onderhoudsploeg, kreeg Aart deze waarderingsbeker omdat hij na 44 jaar zich terug trekt uit de jurysectie. Sinds 1974 is Aart jurylid en vanaf 1978 wedstrijdleider en scheidsrechter. 
** Paul Kramer kreeg de Meg Kok bokaal vanwege zijn inzet voor de loopgroepen. Paul behaalde in juni 2017 zijn diploma Basis Looptrainer 2. Hij ging eind 2017 gelijk door voor de opleiding BLT3. Samen met Henk Hollemans sprong hij in het gat dat ontstaan was doordat 8 looptrainers AV Lycurgus jammergenoeg hadden verlaten. Drie jaar samen met Henk het coördinatorschap vorm gegeven en de laatste 2 jaar alleen. Helaas is Paul m.i.v. 01.01.2022 gestopt als coördinator. Adriaan Nagel heeft het stokje overgenomen. Gelukkig blijft Paul actief als looptrainer zowel 's avonds als op de zaterdagochtenden. 

Belangrijke punten waren o.a. dat er toch geen Oekraïne vluchtelingen in onze hal komen, terwijl er met man aan macht aan gewerkt is om alles voor hen in gereedheid te brengen. 
Het voorstel voor verandering in het contributiebeleid. Dit werd door de leden goedgekeurd. 
Ook werden de aangepaste statuten goedgekeurd. 
Mededeling dat de hypothecaire lening bij de gemeente rond was gekomen. 
Het verzoek via de mail om vrijwilligerstaken uit te voeren is nog lang niet door alle leden ingevuld. Daarom deed voorzitter Armand Ellsworth een dringend verzoek. Bleek dat bij het invullen van het betreffende formulier te veel stappen moesten worden ondernomen. Armand gaat het invullen vereenvoudigen. 
Want zonder vrijwilligers houdt de vereniging op te bestaan en dat willen wij niet.