U bent hier: Nieuws > Jeugd > Succesvolle start crossseizoen Junioren

Succesvolle start crossseizoen Junioren

Op 4 november stond de eerste wedstrijd van de crosscompetitie op het programma. Voor deze wedstrijd mochten de atleten naar het West-Friese Grootebroek afreizen. Onder de rook van Enkhuizen en tussen de koolvelden was in het Streekbos een pittig en bochtig parkoers uitgezet.

De competitie ging van start met een race voor de AB junioren jongens, waarbij Jens van Gelderen direct het eerste succes wist te boeken door een tweede plaats te bemachtigen. Fabian Pusceddu en Mike de Dood liepen bij de B junioren naar een hele mooie vijfde en 12de plaats.
In de wedstrijd van de AB junioren meisjes verschenen drie B dames namens Lycurgus aan de start. Merel van Herp opende als vanouds met de koppositie, waarbij Lieve Eising in haar kielzog mee liep. Beide dames wisten de eerste en tweede plek te behalen. Femke Drijfhout debuteerde als B junior en kwam op een goede zevende plaats uit.

Bij de C jongens stonden acht deelnemers van Lycurgus aan de start. De wedstrijd begon kalm en de mannen bleven lekker bij elkaar. In de tweede ronde ging het los en in een spannende tweede helft bleef Twan Deumers  één seconde voor Seb Wals. Hiermee werden zij tweede en derde. Vlak daarachter streden Nout Heine, Arend Plomp en Wesley Steenbakker voor een plek in de top tien. Nout en Arend werden achtste en negende en Wesley als eerste jaar C pakte een mooie 11de plek. Lucas Vijn wist zich vanuit de achterhoede terug te vechten naar een 12de plek met achter hem een goedlopende Kem Herrema op de 14de plek. Jesse Looren de Jong debuteerde ook bij de C jongens met een 22ste plek.

De C meiden hadden te kampen met een aantal geblesseerden, waardoor jammer genoeg drie meiden van start gingen, maar wel drie toppers! Tessa van Herp ging solide van start, maar greep net naast een podiumplek door vierde te worden. Lian Kuijken liet zien dat zij goed mee kan komen door naar een tiende plek te spurten en Amber Bakker debuteerde met een 14de plek!

De D2 jongens werden vertegenwoordigd door zeven snelle mannen. Sil Westenbrink pakte bij de start gelijk de koppositie, maar moest de leiding in de laatste ronde afstaan en werd heel netjes tweede! Binnen de top tien liep Finn Castricum naar de zevende plaats met achter hem Brian van der Putten op de achtste plaats. Jonne Roos had nog een snelle eindsprint in de benen en werd tiende. Miquel Kemna de la Iglesia en Joris Cotterink werden 13de en 15de en voor beide mannen zit er volgende keer echt nog meer in! Seda Kooks liep naar de 25ste plek in dit sterke deelnemersveld.

De afvaardiging bij de D2 meiden was zeer bescheiden met drie meiden...maar wel succesvol! Sascha Kroon maakte namelijk haar debuut en wist meteen naar de derde plek te lopen. Nynke Kooij en Femke Haverkort vielen net buiten de top tien, maar met een 12de en 15de positie hebben zij het goed gedaan.

Bij de D1 jongens verschenen 28 deelnemers aan de start, waarvan meer dan de helft Lycurgianen waren, maar liefst 16 jongens ging de strijd aan. Vier van de jongens liepen de top tien binnen. Salvador Exposito Bosma werd derde met Sven van Gelderen op zijn hielen, die de vierde plaats binnen liep. Jannes Boon pakte de zesde plaats en vlak achter hem op de zevende plek Timo Koenen. De overige prestaties: 13. Tjeerd Molenaar, 15. Jop Dirkson, 16. Kevin van Maarschalker, 18. Mauro Grasso, 19. Tygo den Otter, 20 Sam Wickenhagen, 22. Jilles Steenstra, 23 Tijs Lieffering, 24. Tijmen van der Laan, 26. Odin Gijzemijter, 27. Max Swagerman en 28. Jasper Blommesteijn.

Het deelnemersveld bij de D1 meiden was nog groter dan bij de jongens. Er verschenen 43 meiden aan de start en een kwart droeg het oranje en blauwe tenue. Leonie Deumers hield de club eer hoog en werd negende. Vier andere meiden liepen naar een voorlopig finale plek door bij de eerste helft van het deelnemersveld te eindigen. Merel Hoff pakte de 15de plek met achter haar Noelle Veraart op de 17de plaats. Babbette Ketel en Pleun Boon finishte als 20ste en 21ste. De overige prestaties: 24. Erzsi Diehl, 27. Lonneke Berkhout, 31. Mila de Bruin, 33. Lindsey van der Plas, 34. Lente van Dijk, 36. Fauve Oosterveld en 40. Lis Simonides.

We kijken terug op een gezellige en succesvolle eerste crosswedstrijd met mooie perspectieven voor de finale. Alle atleten, ouders en trainers super bedankt weer voor de aanmoedigingen en begeleiding!