U bent hier: Nieuws > Jeugd > Sterke delegatie junioren Runnersworld Parkloop

Sterke delegatie junioren Runnersworld Parkloop

Op zondag 26 november vond de Runnersworld Parkloop in Heiloo plaats. Deze cross was alweer de derde wedstrijd van het Runnersworld Crosscircuit. Onder winterse omstandigheden verscheen een sterke delegatie junioren van AV Lycurgus aan de start.

Tijdens het inlopen en verkennen van het parkoers werd al snel duidelijk dat de wedstrijd over 2 km. voor de CD junioren een pittige wedstrijd zou gaan worden. De sleeheuvel moest meerdere keren beklommen worden en de hevige regenval had het grasveld in een modderpoel omgetoverd. Kortom, prachtige elementen voor een echte cross! 

De CD junioren ging van start in een flinke hagelbui. Direct na het startschot namen Twan Deumers en Seb Wals de leiding, waarmee zij gelijk een goede positie voor het smalle heuvelpad wisten te pakken. Zij werden op de hielen gezeten door Arend Plomp, Wouter Konijn en Nout Heine. Op enkele meters daarachter volgde Tessa van Herp, die weer op de voet werd gevolgd door Finn Castricum en Jonne Roos. Als enige D junioren meisje wist Leonie Deumers zich in het veld te handhaven. 

Seb en Twan wisten een gatje te slaan tussen de andere jongens en in een slimme race wist Seb op een strategisch punt van Twan weg te lopen. Met een oogwaarschijnlijk gemak kwam hij als eerste over de finish. Na 12 seconden volgde Twan als tweede. De strijd tussen Arend en Wouter was ook spannend, maar uiteindelijk wist Wouter de strijd in zijn voordeel te beslissen. Nout had last van zijn enkel en verloor in de laatste ronde veel terrein, waardoor hij achter Finn en Jonn eindigde. Beide D junioren jongens hebben een uitstekende race gelopen en lieten zien dat zij goed mee komen in zo'n zware cross!

Tessa wist bij de meiden een keurige derde plek te bemachtigen. Na haar finish bleek dat zij niet topfit was en moest helaas daardoor ook nog eens de prijsuitreiking missen. Leonie vond de wedstrijd erg zwaar en vooral heuvelopwaarts vond zij pittig, toch liep zij haar race netjes in een constant tempo.      

Uitslagen zie: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2017112603134