U bent hier: Nieuws > Jeugd > Tweede wedstrijd crosscompetitie junioren wederom succesvol!

Tweede wedstrijd crosscompetitie junioren wederom succesvol!

Na een week met sneeuw, ijs en andere winterse taferelen vond op camping Bakkum de tweede wedstrijd van de crosscompetitie plaats. Het parkoers was modderig en glad, maar de junioren van Lycurgus lieten zien dat zij hier op ook heel goed uit de voeten kunnen.

De wedstrijd ging van start met een cross van 4 km. voor de jongens AB junioren. De jongemannen ging hard van start en Jens van Gelderen liep een solide race waarin hij een tweede plek opeiste. Achter Jens vocht Coen Blanson Henkemans voor een achtste plek. Bij de B jongens liep Mike de Dood naar een tiende plek. Fabian Pusceddu had zichtbaar niet zijn dag en viel met een 11e plek net buiten de top tien. Raoul Lensen wist in een constant tempo naar de 23e plek te lopen.

Bij de AB meisjes junioren stond Nora Winter na een lange afwezigheid bij een cross weer aan de start. Haar retour viel niet tegen met een 4e plek. Bij de B junioren wisten de drie Lycurgus meiden in rij te finishen, waarbij Merel van Herp een derde plek wist te pakken, Lieve Eising de 4e positie en Femke Drijfhout netjes 5e werd.

De jongens C junioren moesten 3 km. afleggen en de race ging rustig van start. Maar na de eerste ronde ging de groep al snel los en kon Seb Wals naar de 4e plek lopen. Achter hem moest Twan Deumers een eindsprint inzetten om nipt 5e te worden. Wesley Steenbakker liet zien dat hij gek is op crossen en werd als C1 keurig 9e. Arend Plomp had het zichtbaar zwaar en kwam als 12e over de eindstreep. Jesse Looren de Jong had veel pijntjes in de voorbereidingen, maar liet zien dat hij hersteld was met een 15e plaats. Helaas had Nout Heine last van een fikse verkoudheid waardoor hij genoegen moest nemen met een 17e plek. Volgende keer beter Nout!

Aan de start bij de meisjes C stonden namens Lycurgus vier gemotiveerde loopsters. Zij moesten een afstand van 2 km. afleggen, waarbij Tessa van Herp snel van start ging. Zij wist snel de 4e positie in te nemen en kwam ook als 4e over de finish. Achter haar liepen Fleur Luttikhuizen, Lian Kuijken en Amber Bakker dicht bij elkaar. De meiden hielden elkaar goed in de gaten, waarbij zij Lian 11e, Fleur 12e en Amber 15e werd. Goed gedaan meiden.

De jongens D2 liepen 1,5 km en Sil Westenbrink nam bij de start meteen de koppositie, waarbij twee jongens van Trias en Hera hem nauwlettend in de gaten hielden. Helaas kwam Sil in de eindsprint iets tekort en moest hij genoegen nemen met een 2e plek. Achter Sil kwamen Bryan van der Putten als 10e over de eindstreep. Finn Castricum kwam jammer genoeg bij de start ten val maar wist zich naar een 11e plek terug te vechten. Volgende keer beter Finn!! Jonne Roos liet zien dat hij zijn mannetje in zo’n sterk kan staan en werd 12e. Joris Cotterink had zicht op Jonne maar kwam iets te kort om op hem in te lopen finishte als 16e. Robin Kriek en Mathijs Bosse liet een mooi staaltje van doorzettingsvermogen zien en werden 25e en 28e op het pittige parkoers.

Aan de startlijn van 30 D1 jongens stonden maar liefst 14 jongens in een Lycurgus tenue! Salvador Exposito Bosman was daarvan de snelste. Hij liep een spannende race waarin hij heel netjes de 3e plek bemachtigende. Jannes Boon en Timo Koenen lieten zien dat zij ook over een heel behoorlijk looptalent beschikken door 6e en 9e te worden. Joey Jonkhart en Kevin Maarschalker draaiden goed mee in de eerste helft van het peloton en werden 13e en 16e. In de tweede helft van de groep finishte de volgende jongens op rij: Mauro Gross (18e), Tijs Lieffering (19e), Sam Wickenhagen (20e), Jop Dirkson (21e) en Jilles Steenstra (22e). Jasper Blommesteijn werd achter deze groep 24e. En in de start van de groep bereikte Odin Gijzemijter (27e), Jermain Rothuizen (28) en Max Swagerman (30e) de eindstreep.

Het deelnemersveld bij de D2 meiden was een stuk bescheidener met de deelname van drie meiden. Maar Sascha Kroon, Nynke Kooij en Femke Haverkort wisten wel de eer van de club hoog te houden. Sascha werd overtuigend 3e, Nynke liep met gemak met naar de 8e plaats en Femke werd 13e.

De groep van de D1 meiden was groot. Voor de meeste deelneemsters was het dan ook een lastige en spannende start op zo’n modderig en hobbelig parkoers. De meiden hebben heel hard hun best gedaan, maar wisten helaas geen plek binnen de top tien te bemachtigen, maar Noelle Veraart en Leonie Deumers wisten wel vlak daarachter een hele nette 13e en 15e plek te behalen. Babette Ketel (21e), Pleun Boon (22e) en Erzi Diehl (24e) zaten ook heel goed bij de bovenste helft van de groep. Mila de Bruin en Lonneke Berkhout kwamen als 35e en 37e over de finish en daarachter worstelde Lindsey van der Plas en Fauve Oosterveld zich over de heuvel van de camping naar plek 41 en 43. Achterin het veld streden Esmee Beentjes (48e) , Lis Simonides (49e) en Sam Gruijs (50e) zich moedig naar de eindstreep. Goed gedaan meiden.

Op 27 januari 2018 staat alweer de laatste crosswedstrijd bij AV Hera op de agenda. Daarna wordt de balans opgemaakt en zal blijken wie meegaat naar de finale in Soest. De tussenstand laat zien dat Lycurgus het wederom succesvol heeft gedaan en we er nu heel goed voor staan. Kortom, atleten, trainers en ouders goed gedaan en bedankt weer voor jullie inzet en alle support!