U bent hier: Nieuws > Jeugd > NK Indoor CD junioren 2018 Apeldoorn, GOUD en ZILVEREN plak voor Lycurgus!

NK Indoor CD junioren 2018 Apeldoorn, GOUD en ZILVEREN plak voor Lycurgus!

Afgelopen weekend zoals bekend het Nationale Kampioenschap voor de CD junioren in Apeldoorn. Totaal 16 atleten van Lycurgus lieten hier zien goed mee te kunnen met de top van Nederland!

Zaterdag deden er helaas geen CD meiden mee, maar wel 8 jongens! Sven en Tyrone (D1), en Damian, Miquel, Zack, Joris, Sil en Jonne (D2)

Helaas net geen podiumplaatsen, maar wel enorm goede prestaties!

Sven wist de 60m in de series zo goed te lopen dat hij zich plaatste voor de halve finales. Ook hier stond hij zijn mannetje en plaatste zich ook voor de finale!! Met een keurige tijd van 8.93 werd hij hiermee 7e.

Ook Tyrone deed het goed met kogel, hij plaatste zich ook voor de finale en scherpte zijn PR aan naar 8,30, goed voor de 8e plaats! Het hoogspringen wilde niet erg lukken, maar hij deed ook de 60mh, keurig in 13.58. Goed gedaan!

Bij de D2 4 atleten op de 60m. Damian, Miguel, Zack en Joris hebben het allen prima gedaan! Bijna allen wisten zij hun PR scherper neer te zetten, keurig mannen!

Op de 600m startte Miguel als enige Lycurgiaan, hij wist in 1.55.18 heel netjes te eindigen op de 11 plaats, Super!

Op de 1000m deden Sil en Jonne mee. Sil wist zijn PR tot 3.12.33 te brengen en hiermee viel hij net naast het podium met een 4e plaats, jammer , maar wel super goed gelopen!!

Jonne liep zijn kilometer in 3.34.83.

Bij het verspringen ging het voor Zack en Damian lekker, en zij mochten naar de finale, waar zij prima afstanden sprongen en Damian uiteindelijk met 4,50m eindigde als 7e en Zack met 3.99m als 12e. Bij Joris wilde het niet echt lukken, jammer, hopelijk lukt het straks buiten weer beter!

Jonne stond hierbij reserve..

 

Op zondag mochten de C junioren de baan op.

Hierbij als hoogtepunt een GOUDEN medaille voor Jelle met polsstokhoogspringen!! Met 2.70 was hij de beste!  Gefeliciteerd!!

Een prachtige ZILVEREN medaille op hetzelfde onderdeel voor Tobias!! Gefeliciteerd!!Met 2.65 een dik nieuw PR!  Dat jullie beiden met een plak thuis zouden komen stond van te voren al vast, alleen welke kleur moesten jullie onderling nog uitvechten!

Bij de C2 op dit onderdeel meer concurentie en liet Wouter zien dat hij hier thuishoort, met zijn 2.65 was dit een mooie 7e plaats! Super goed gedaan mannen!!

Wesley liep de 1500m in een mooie tijd van 5.21.13 , goed voor de 14e plaats. Tessa liep deze afstand in 5.22.03, dit was een 6e plaats,  Keurig!! Indoor is toch altijd lastiger met droge lucht en meer bochten!

Seb liep een goed PR op de 800m, met een tijd van 2,17,66, een mooie 8e plaats!

Ook Wouter liep een PR, op de 60mh, 9.62, in de halve finale. Goed gedaan!

Ook Kalle durfde het na lang blessureleed aan om mee te doen. Met hoog. Hij kwam tot een keurige 1.60 en de 14e plaats. Fijn dat je er weer bij bent Kalle!

Maar we hadden ook Fleur nog die even een mini-meerkamp deed met wel 3 onderdelen! Ook zij heeft een lange weg van blessureleed achter de rug en geweldig dat je er weer bij bent! De 60m liep zij netjes in 8.69 (PR), de 60mh in een keurige 10.79 (PR) en het verspringen kwam tot 3.93. Goed gedaan!

 

Overall kunnen wij als Lycurgus supertrots zijn op alle deelnemers!!