U bent hier: Nieuws > Jeugd > D junioren NK Indoor

D junioren NK Indoor

Trainer Albert was erbij in Apeldoorn op zaterdag 20 januari en schreef een uitgebreid verslag over zijn atleten! Albert, Bedankt voor deze bijdrage!

Nationale CD Indoor Apeldoorn - jongens D junioren.

In alle vroegte vertrokken 8 junioren D met hun supporters en trainers Margreet en Albert richting Omnisport in Apeldoorn. De stormschade aan het gebouw Omnisport was provisorisch gerepareerd en de voorspelde kou in de hal viel heel erg mee.

De jaarlijkse CD indoor spelen in het omnisport in Apeldoorn is voor de atleten een echte krachtmeting met de Nederlandse junioren atletiektop.

De junioren D1 Sven en Tyrone beten de spits af met de kwalificatie verspringen en 60 meter horden. Helaas verliepen deze onderdelen niet zoals verwacht en na drie ongeldige sprongen kon Sven zich volledig richten op de 60 meter sprint later op de dag. Voor Tyrone verliep de 60 meter horden ook niet ideaal maar met een tijd van 13,58 toch een mooie 33e plaats.

Voor Tyrone verliep het kogelstoten heel goed, met een eerste worp van 8,11 plaatste hij zich voor de finale en met een finale worp van 8,30 kwalificeerde Tyrone zich met een 8e plaats op de eindrangslijst.

De serie 60 meter van Sven eindige met een keurige tijd van 8,83 en was voldoende voor een plaatsing in de halve finale. In deze halve finale snelde Sven met een tijd van 8,79 over de finish lijn met een dik PR. Met de hakken over de sloot plaatste Sven zich voor de finale, wat op zich al een hele prestatie was in dit sterke deelnemersveld. De finale liep Sven in 8,93 en uiteindelijk een 7e plaats.

Jonne en Sil vertegenwoordigde Lycurgus op de 1.000 meter en zowel Jonne in de eerste serie als Sil in de derde serie liepen een goede race. Jonne eindigde in dit sterke deelnemersveld op een 23e plaats met een tijd van 3.34,83 en de tijd van Sil was goed voor een dikke verbetering van zijn PR. De eindtijd van Sil werd door de jury vastgesteld op 3.12,22 en deze tijd was goed voor een 4e plaats.

Miquel deed aan twee loopnummers mee, de 60 meter sprint en de 600 meter. Op de 60 meter was de 9,00 net niet genoeg voor een halve finale maar wel een PR voor Miquel. De 600 meter eindigde hij in een tijd van 1.55,18 wat uiteindelijk een 11e plaats betekende.

Joris begon de dag met het onderdeel verspringen. De wedstrijd verliep helaas anders dan hij zich had voorgesteld. Met drie ongeldige sprongen was dit een vervelend begin van deze wedstrijddag. Joris kon zich hierover heen zetten en perste er een mooie 9,56 op de 60 meter sprint uit.

Voor Zack verliep de 60 meter sprint en 60 meter horden niet zoals verwacht, met een tijd van 9,15 op de 60 meter en een tijd van 11,87 eindigde Zack in de middenmoot. Het verspingen daarentegen verliep voorspoedig. Met een sprong van 4,48 in de voorronde plaatste Zack zich als 8e voor de finale. In de finale kon Zack de stijgende lijn niet voorzetten en kwam niet verder dan 3,99 en een 12e plaats. De sprong van 4,48 betekende wel een PR.

Damian starte de dag goed met een mooie sprong van 4,46 wat meteen een verbetering van zijn PR betekende. Hiermee plaatste Damian zich ook samen met Zack voor de finale van het verspringen. Tussendoor snelde Damian naar een mooie 8,81 op de 60 meter. In de finale van het verspringen sprong Damian naar een mooie afstand van 4,50 en dit was wederom een verbetering van zijn PR. Met deze spring werd Damian uiteindelijk 7e in de einduitslag.

De trainers kijken terug op een lange maar zeker geslaagde dag in Apeldoorn. Een flink aantal PR’s zijn scherper gesteld en met name op de onderdelen 60 meter, verspingen en kogel kunnen we ons meten met de nationale top. Super gedaan allemaal !!

Albert Roos