U bent hier: Nieuws > Jeugd > Finale Cross Competitie Junioren

Finale Cross Competitie Junioren

Na drie voorrondes vond op 17 maart de regionale crossfinale in Soest plaats. Een grote groep junioren had zich voor deze wedstrijd gekwalificeerd. Het parcours bestond deze keer niet uit een rondje om een voetbalveld of atletiekbaan, maar een pittige start vanaf een zandvlakte gevolgd door glooiende bos- en zandpaden. De wedstrijd was extra zwaar door een snijdende oostenwind met een gevoelstemperatuur van ver onder het vriespunt.

De finale ging met de jongens AB Junioren van start, waarbij Jens van Gelderen in een solide race naar de tweede plek bij de A junioren liep. Na de jongens volgden de meiden AB; Lieve Eising, Nora Winter en Femke Drijfhout. Lieve wist een derde plek bij de B meiden te bemachtigen en tot verbazing van de meiden zelf kwamen zij als team ook nog eens op het podium. Na de meiden verschenen de C jongens aan de start. Een week eerder hadden de jongens een matige generale repetitie in het Amsterdamse bos, maar deze keer was het raak en liepen zij als team naar de derde plek. De C meiden vielen helaas buiten de prijzen, waarbij Tessa van Herp de pech had dat zij bij de start ten val kwam. Tenslotte greep Sil Westenbrink bij de D2 jongens naast een officiële podiumplek, maar met een vijfde plaats mocht hij toch een prachtige beker in ontvangst nemen. Voor alle uitslagen zie: http://www.tigch.nl/cross/20172018/20180317_pijnenburg/uitslag.htm

Ondanks de barre omstandigheden kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde finaledag met mooie prestaties en een gezellige sfeer. Alle ouders, verzorgers en trainers bedankt weer voor alle support!!