U bent hier: Nieuws > Jeugd > CD Competitie 14-04-2018 MJC

CD Competitie 14-04-2018 MJC

Per abuis is het verslag van de meisjes junioren C van de eerste competitie van 14 april 2018 nog niet op de site verschenen.
Bij deze, het lezen MEER dan waard!!

CD Competitie 14-4-2018 MJC

 

De eerste dag van de competitie was qua weer aan de frisse kant maar dat het droog was en er weinig wind stond was dan wel weer gunstig. De junioren C meiden hadden er zin in! Ze waren tevreden met hun onderdelen en trainer Edwin legde de lat nog niet zo hoog. Ze moesten vooral veel plezier hebben en van Cindy vooral heel blijven. Maar een paar mooie PR’s zouden wel heel welkom zijn.

Zoals altijd begon de dag met de estafette. Bella, Lian, Tessa en Fleur wilden vooral graag winnen. Jill, Jente, Nadia en Jingshi hoopten vooral dat de wissels goed zouden gaan en dat het stokje niet zou vallen. Het team Bella, Tessa, Lian en Fleur waren eerste in hun serie in een zeer spannende race. Ze eindigden op een derde plek met een mooie tijd van 44.74. Ze hadden een lastige wissel dus misschien kunnen ze volgende wedstrijd, thuis, nog een plek klimmen. Het team van Jill, Jingshi, Jente en Nadia eindigde met 46.76 op een vijfde plek.

Dagmar wilde bij het hoogspringen graag haar PR verbeteren, wat op 1.40 staat. Dat lukte haar! Ze sprong met 1.45 naar de eerste plek en het scheelde niks of ze had de 1.50 ook gehaald. Ook Tess deed het heel goed terwijl het niet haar meest favoriete onderdeel is. Ze haalde met 1.30 een mooi PR. Lian wilde vooraf met hoogspringen graag over de 1.35 meter komen. Dat lukte haar gelukkig heel goed. Weer een mooi PR er bij. Net als voor Tess was het hoogspringen ook voor Jente niet het leukste onderdeel. Ze deed het onderdeel voor de eerste keer op een wedstrijd. Ook zij haalde een mooi PR met 1.20 meter.

De geblesseerden, Merel en Milana, waren ook naar Amsterdam gekomen om hun teamgenoten aan te moedigen. Merel, die nu een half jaar uit de running is, is inmiddels begonnen met de Return-to-Train trainingen. Ze verwacht de komende wedstrijd mee te kunnen doen, helaas nog niet op de sprint maar misschien wel met kogelstoten. Milana heeft dubbel pech. Zij wilde net gaan starten met de Return-to-Train trainingen maar brak voor de eerste training haar arm. Voor haar zal het lastig worden om er de thuiswedstrijd bij te zijn.  

Bij het discus werpen kwam Loes in de buurt van haar PR met 18.90 meter. Ze haalde hiermee de vijfde plek. Raisa en Estella verbeterden hun PR op dit onderdeel. Ze wilden allebei graag over de 15 meter komen. Daar slaagden ze goed in! Ze wierpen de discus respectievelijk 15.72 en 15.39 meter ver. Lieke haalde de 15 meter op een haartje na niet. Toch haalde ze evengoed een prachtig PR met 14.96 meter. Het gaat haar de volgende wedstrijd vast lukken!

De eerste serie van het hordenlopen eindigde in spannende finish tussen Nadia en Jingshi. Jingshi eindigde net voor Nadia met een tijd van 16.07 s. Ze was heel blij met dit PR. Ze verbeterde hem met maar liefst 2.8 seconde! Tessa was blij dat de 3-pas deze wedstrijd heel goed ging. Ze hoopt volgende wedstrijd een snellere tijd neer te zetten dan de 15.71 s van vandaag. Toch heeft ze maar liefst een seconde van haar oude tijd afgehaald. Fleur haalde met een tijd van 14.09 de vierde plaats. Wij vinden het een hele mooie prestatie! Zij was niet heel tevreden. Zo jammer voor haar dat ze een horde raakte en daardoor behoorlijk wat tijd verloor. We hopen dat ze de volgende wedstrijd wat minder pech heeft.

Fleur wilde liever niet verspringen omdat ze het niet zo goed kan volgens haarzelf. Ze wil veel liever sprinten! Met haar eerste sprong, sprong ze gelijk naar 4.14 meter. Een mooi PR en het leverde haar de derde plek op. Fee wilde ook graag een nieuw PR springen maar dat lukte haar helaas net niet vandaag. Ze sprong wel heel constant. Alle vier sprongen waren tussen de 3.99 m en 4.01 m. Een mooie zesde plek voor haar. Nadia sprong ook lekker mee. Haar 3.68 m leverde haar de achtste plek op. Tess wilde graag 4 meter springen. Maar ondanks alle goede aanwijzingen van Edwin wilde het haar vandaag niet lukken. Heel jammer voor haar.

Zowel Tessa als Fee hadden hun zinnen gezet op de winst bij de 800 meter. Ook wilden ze allebei graag onder de 2.30 min lopen. Ze maakten er een spectaculaire race van met het meeste kopwerk van Tessa. Fee haalde op het laatst nog net Tessa in en wist de eerste plek te bemachtigen. Ze liepen net niet onder de 2.30 min. Ze kwamen binnen op 2.30.01 en 2.30.26 min. Fee vond het einde van de race heel zwaar omdat het haar niet meeviel om Tessa nog in te halen. Tessa vond de concurrentie best fijn. Ze liep daardoor veel sneller. Ook Jill, Estella en Jente liepen de 800 m in een mooie tijd. Jill vond het zwaar maar was tevreden met 2.56 min. Jente was ook tevreden, ze finishte in 2.59 min. Estella haalde een mooi PR maar had eigenlijk gehoopt op een snellere tijd dan haar 2.55 min.

Bij het kogelstoten haalde Loes de derde plek. Ze kwam maar liefst op 8.53 meter! Dagmar presteerde ook heel goed. Hoewel ze er ‘s ochtends vroeg eigenlijk niet zoveel zin in had, kreeg ze de zin op tijd weer te pakken. Ze kwam tot 7.21 m. Raisa was enigszins teleurgesteld. Het lukte haar niet haar mooie PR van een week eerder te verbeteren. Ze kwam elke poging steeds 2 cm verder en eindigde op 6.71 m. Lieke had van tevoren gezegd dat ze blij zou zij als ze over de 5 meter zou komen. Dat lukte haar! Ze kwam op 5.19 m.  

Voor Lian, Bella, Jingshi, Raisa en Estella duurde de dag het langst. Zij moesten het laatste onderdeel doen. De 80 meter sprint. Lian was de snelste Lycurgiaan met een prima tijd. Ze kwam na 12.04 over de finish. Ze was er zelf niet heel tevreden mee. Dus hopelijk voor haar gaat het bij de thuiswedstrijd sneller. Bella en Jingshi waren verwikkeld in een onderlinge strijd die Bella wist te winnen in 12.27 s. Jingshi, die vandaag 3 keer een 80 meter liep, haalde net als bij de horden een mooi PR met een tijd van 12.42. Ook Raisa en Estella eindigden vandaag in de 12 seconden. Voor Raisa was de 12.70 s een mooi PR. Estella kwam tot 12.82 s maar had helaas de 800 meter nog flink in de benen zitten.

Meiden, een fantastische eerste wedstrijd! Tot 19 mei in Krommenie.

Susan