U bent hier: Nieuws > Jeugd > 2e competitie JJD ploeg 3

2e competitie JJD ploeg 3

De 2e competitie op onze eigen baan is prima verlopen! Complimenten aan alle atleten, medewerkers, trainers en ouders die van deze dag een succes gemaakt hebben

Av Lycurgus JD team 3

Op deze bewolkte ochtend had het JD  “Dream-team 3” er echt zin in. 
Ze wilde de goede prestaties van de vorige wedstrijddag bij AV Atos overtreffen....en dat hebben wij(de supporters) ook echt zien gebeuren. Het regende de hele wedstrijddag PR’s (code oranje volgens het KNMI) en de mannen gingen moe maar voldaan naar huis.
Dream Team 3 had ook een ijzersterke opstelling waarin onze specialisten op de technische onderdelen en de loopnummers hun energie kwijt goed konden.
Jermain mocht de spits afbijten met het kogelstoten waarbij hij kwam tot 5,49 m1 (Pats, 1ePR)
Vervolgens mocht de Estafette trein van team 3 zijn opwachting maken; Bjorn , Jasper, Kevin en invaller Max (Max, nog bedankt,he!!) kwamen tot een tijd van 51,45 sec wat ons weer 334 pnt opleverde.
Rond de klok van 12.30uur kwamen Seda en Joey in actie op de 80m horden. Voor Joey was het de eerste keer dat hij over deze hinderlijke horden heen moest springen (wie zet deze ook midden op de baan neer?? Gheghe).  Joey had geen angst en sprong als een gazelle over de horden heen en pakte gelijk zijn PRmet 20,02 sec. Seda kwam in 16,89 sec over de finish heen en verbeterde ook zijn PR.
Toen waren de mannen met de lange adem aan de beurt.  Jasper en Kevin gingen van start bij de 
1000 m, Kevin probeerde met de top 3 mee te komen en liep vervolgens in zijn eigen tempo met een mooie eindsprint naar een tijd van 3:46,34(Top gedaan,knul!)
Jasper had zijn race ook goed ingedeeld...iets rustiger beginnen maar dan in het laatste gedeelte van de race versnellen. Onze invaller Max had ook precies dezelfde indeling van zijn race. Dit leidde tot een mooi sprintduel tussen Japer en Max in de laatste 150 m....Max voor, Jasper haalt hem in, Max er achteraan, Japer versneld, Max gaat mee, Max gooit de turbo erop, Jasper  ook, Max,Jasper,Max....het is.....een FOTOFINISH...uiteindelijk bleef Jasper met 4:36,38, Max met 4:36,55 net voor (het was genieten,mannen!!)
De volgende technische nummers werden opgepakt door Joey, Kevin(hoogspringen) , Jermain (discus werpen) en Seda, Bjorn(verspringen). Joey deed zijn uiterste best bij het hoogspringen en durfde met de flop de hoogspringlat aan te vallen. Helaas had de zwaartekracht vandaag teveel vat op hem...volgende keer beter Joey!!
Kevin viel de hoogspringlat ook aan met de flop en hij had vandaag extra vleugels want hij ging over 1,20 m (ook een PR). Goed om te zien dat de durf er zit bij de mannen, nu blijven oefenen en dan gaat de lat vanzelf hoger en hoger liggen.
Jermain moest voor de 1ekeer in wedstijdverband gaan discus werpen. Maar hij had zich goed voorbereid...afgelopen week is hij nog extra gaan oefenen met zijn vader en mede hierdoor kwam hij tot een afstand van 12,41 m (zijn 2ePR)
Seda pakte op zijn favoriete onderdeel weer voldoende punten en kwam tot een afstand van 3,76m1
Ouders en coaches zagen dat hij zijn snelheid beter wist te behouden...blijf dit doen dan komt de 4,00 m1 binnenkort vast een keer op het scorebord.
Bjorn was ook gedreven om een mooie afstand te springen, snelheid goed, sprong goed, alleen het uitkomen bij de balk ging niet volgens Bjorn zijn plan. Toch wist hij nog 3,17 m1 te springen.Als laatste stond de 80 m sprint op het programma. Bjorn en Seda moesten hier uit de startblokken schieten om een goede tijd neer te zetten. Bjorn lanceerde zichzelf en bleef tot het einde alles geven, een mooie tijd van 12,62 sec en een PRwas zijn beloning. Seda kwam ook goed uit de startblokken en wist zijn snelheid te behouden tot het einde. De 12,59 sec was ook voor hem een goede tijd.
Al met al een mooie wedstrijddag met mooie prestaties. We staan nu 6ein het algemeen klassement.

Ranny