U bent hier: Nieuws > Jeugd > 2e competitie MJC

2e competitie MJC

De 2e competitie op onze eigen baan is prima verlopen! Complimenten aan alle atleten, medewerkers, trainers en ouders die van deze dag een succes gemaakt hebben!

2ecompetitie MJC

Het was een sombere dag vandaag. De zon liet zich niet zo vaak zien. Toch hadden de meiden er wel weer zin in. Eigenlijk was het een beetje een chaotische dag. Er waren veel onderdelen tegelijk aan de gang. Daardoor was het voor de trainers en voor de reporters erg moeilijk om iedereen te zien presteren. Daar had Edwin ook last van. Eerst al bij het indelen voor de onderdelen en daarna dus ook op de wedstrijddag zelf.

Het eerste onderdeel was discuswerpen in plaats van de gebruikelijke estafette. Dagmar wierp de discus naar 14.55 m en Eliene haalde 12.04 m. Voor beide een mooi PR. Later op de dag haalde Loes de 18.69 m en wierp Jente de discus naar 14.87 m. Het leverde hun beide punten op voor hun team.

Ook het hoogspringen was al eerder dan de estafette. Voor Fee was het de eerste keer dat ze in een competitiewedstrijd moest hoogspringen. Ze kwam over de 1.30 m. Ook Gwen kwam over de 1.30 m en haalde daarmee punten binnen voor haar team.

De estafette ploegen van de MJC waren veranderd vergeleken met de eerste wedstrijd. Bij het team van Bella, Fleur en Lian deed Loes mee in plaats van Tessa. Omdat Tessa tijdens de estafette al aan het verspringen was. Bij het team van Jente, Jill en Nadia deed Isa mee in plaats van Jingshi. Beide ploegen waren sneller dan bij de eerste wedstrijd maar behaalden hetzelfde resultaat. Ze werden weer derde en vijfde. Nadia was gewend aan een harde knal bij het startschot en dacht dat dat geluidje bij de start een valse start betekende. Ze bleef wat langer dan de rest in het startblok staan. Bij de derde wedstrijd, op 30 juni, zetten Isa, Jill, Jente en Nadia vast een toptijd neer!

Na de estafette zagen we nog net dat Tessa klaar stond voor haar laatste poging bij het verspringen. Ze had een PR staan van 4.04 m en vloog nu naar de 4.61 m. Wat een superprestatie! En natuurlijk weer punten voor haar team. Lian sprong later op de dag naar 3.82 m. Weer verder gesprongen dan op de laatste maandagavond en een heel mooi PR.

Van het verspringen snelden we snel naar de 80 meter horden. Bij dit onderdeel deden Dagmar, Fleur, Tessa, Jingshi en Nadia mee. Fleur vloog over de horden en was superblij met haar nieuwe PR. Verbeterd van 13.66 naar 13.20 s. Geweldig dat het haar vandaag wel lukte en natuurlijk weer mooie punten voor haar team. Dagmar haalde ook mooie punten binnen met haar tijd van 14.42 s. Tessa vond de 3-pas wel goed gaan en was vandaag met 15.32 s ook sneller dan op de eerste wedstrijd. Voor Nadia is de overgang van de 5-pas naar de 3-pas lastig. Maar omdat ze eigenlijk niet goed weet met welk been ze het beste springt, had Renate haar het advies gegeven een 4-pas aan te leren en wisselend met rechts en links over de hordes te springen. Haar tijd van 15.19 s leverde haar punten op voor haar team. Jingshi kwam helaas ongelukkig ten val en haalde daardoor de finish niet.

Omdat de tijdwaarneming bij de horden wat haperde liep dit onderdeel uit. In de tussentijd waren al  een aantal onderdelen gestart of alweer afgelopen. Merel en Raisa hadden kogelstoten afgerond. Merel stootte 7.45 m en Raisa 6.87 m. Allebei beloond met punten voor hun team. Estella en Tess moesten later op de dag ook nog kogelstoten. Tess stootte 6.48 m en Estella haalde ondanks dat ze nog niet zo goed getraind had met de 3 kilo kogel toch nog 5.73 m. 

Dagmar en Tess waren bij het hoogspringen beide een beetje teleurgesteld. Dagmar haalde vandaag de 1.45 m niet maar haalde wel punten binnen. Tess haalde net als bij de eerste wedstrijd de 1.30 m maar had toch graag over 1.35 m gesprongen. Hopelijk voor haar lukt dat de derde competitiewedstrijd wel.

Bij het speerwerpen deden Estella, Jill, Loes en Raisa mee. Jill had een prachtige worp van 17.37 m. Loes wierp 16.48 m. Beide meiden haalden hier punten mee binnen. Raisa had een mooie worp van 15.66 m en Estella haalde de 13.76 m.  

De 800 meter was vandaag het onderdeel van Tessa, Gwen, Fee en Nadia. Nadia moest starten in de eerste serie en kwam binnen op 2:53,53. Goed voor een PR en punten. In de tweede serie liepen Fee, Gwen en Tessa mee. Ze gingen allemaal erg snel van start. Fee liep wel lekker en werd tweede met een mooie tijd van 2:30,78. Tessa vond het vandaag niet zo lekker gaan. Ze werd toch mooi vierde met haar tijd van 2:39,03. Gwen had last van de snelle start. Ze liep eerst goed mee maar kreeg het aan het einde zwaar. Ze kwam binnen in 3:08,47.

Het laatste onderdeel van deze competitiedag was de 150 m sprint. Vandaag werd die gelopen door Bella, Fleur, Jingshi, Lian en Lieke. Fleur werd met 20,14 s derde op deze afstand. Weer een nieuw PR voor haar! Lian ging in haar serie de strijd aan met Liv, een meisje van AV Zaanland. Het werd een close finish. Nipt gewonnen met 1 honderdste verschil door Liv. Hun tijden waren 21,95 en 21,96 s. Bella had deze afstand nog nooit gelopen. Zij loopt meestal de 80 m. Ze wist keurig te finishen met een tijd van 23,49. Jingshi kwam daar vlak achter met 23,93 s. Ze werd waarschijnlijk nog gehinderd door de lelijke val eerder op de dag bij het hordelopen. Voor Lieke was deze lange sprint niet makkelijk. Maar ze zette goed door en wist te finishen in 29.98 s.

Doordat alle onderdelen zo snel op elkaar volgden konden we op deze frisse dag op tijd naar huis. Geen zonnige dag dus maar wel een met hele mooie prestaties!

Tot 30 juni bij de derde competitiewedstrijd.

Susan