U bent hier: Nieuws > Jeugd > Verslag 3e competitiewedstrijd Jongens C

Verslag 3e competitiewedstrijd Jongens C

Vandaag is Lycurgus te gast bij NEA-volharding in Purmerend. Het was een zonovergoten dag met hoge temperaturen en veel wind. Misschien niet voor iedereen prettig, maar een zonnige dag geeft een wedstrijd een prettig en gemoedelijk sfeertje.
De jongens C team 1 staan 13 e in de stand om de finale en dus moest alles uit de kast om de finale te kunnen halen.

Seb en Adam hebben het spits afgebeten met het discus werpen in team 1 en Jelle en Tobias in team 2 . Voor Seb was de 29 meter een PR en Adam die er lang tussen uit is geweest heeft praktisch bij elke prestatie een PR..  Jelle gooide een PR en Tobias heeft al eens eerder verder gegooid.

Hierna was de estafette aan de beurt, waar strakke wissels van team 1 resulteerde in een keurige tijd. Team 2 heeft geen estafette gelopen.

Het hoogspringen ging om 13.40 van start en Wesley en Kalle stonden aan de start voor team 1 en Jelle voor team 2 . Kalle wist ondanks zijn blessure zijn PR van 1.65 te evenaren. Wesley kwam helaas niet zo ver en beleef steken op een voor hem teleurstellende 1.50. Jelle sprong keurig 1.55 wat een  PR voor hem was.

Voor het kogelstoten waren Adam en Guido degenen die de Lycurgus eer moesten verdedigen voor team 1  en Wesley S  en Jasper voor team 2 . Voor Adam, Wesley S en Jasper betekende dit PR”s , Guido heeft het al eerder net even beter gedaan.

De 800 meter was voor Seb, Arend ( team 1) en Naut en Wesley S. Voor Seb, Arend en Wesley S betekende dit PR”s en Naut was op de CD evening games op 8 juni al sneller..

De 300 m horden, Ver en de sprint staan dan nog op het programma. Ook Wouter is helaas niet top fit, start desondanks en wint de race. Hij was echter al eerder sneller. Voor Twan werd het wel een PR, datzelfde geldt  voor Bart, Tobias en Jasper.

Hierna was de koek behoorlijk op voor Wouter. Hij dacht nog te kunnen verspringen, maar dat lukte toch niet. Guido moest voor team 1 de eer hoog zien te houden en sprong een keurige  5.38. Jelle en Tobias verbeterde allebei hun PR fors, met respectievelijk 5.09 en 5.11.

De sprint was het sluitstuk en voor team 1 kwamen Kem, Twan en Bart aan de start. Voor team 2 alleen Jasper . Hij wist ook als enige zijn PR te verbeteren. De anderen waren al eerder sneller.

Ondanks dat veel prestaties dicht bij de PR’s zaten of zelfs beter wisten de jongens 1 zich niet te plaatsen voor de landelijke finale in September. Ze bleven helaas steken op een 14e Plaats.

Voor een deel van dit team betekent dit een laatste keer als C Junioren onder de leiding van Renate. Ik denk dat ik namens de jongens spreek en Renate bedank voor de jaren die zij als trainer zich inzette voor “ haar” jongens . Ik kan me niet herinneren dat je ooit een training hebt overgeslagen. In weer en wind sta je daar toch maar, terwijl de jongens soms ook heel andere dingen staan te doen.

Je geduld in deze is weergaloos!!

Voor iedereen die zich ook met de CD junioren heeft beziggehouden: bedankt, het is zeer gewaardeerd.

Rebecca Ulrich