U bent hier: Nieuws > Jeugd > Verslag 3e competitiewedstrijd Jongens D - ploeg 1

Verslag 3e competitiewedstrijd Jongens D - ploeg 1

Zaterdag 30 juni stapten we de deur uit voor de 3e competitie wedstrijd bij Nea Volharding in Purmerend. Een zucht links en rechts, "wat is het warm". Ik denk bij mezelf "maar het regent niet".
Ik druk de deurvergrendeling van de auto open en we nemen plaats in de auto. Zodra ik ook zit, denk ik hardop: "ja het is warm". De temperatuur in de auto is inmiddels ook opgelopen, maar hiervoor hebben we de airco.

Aangekomen bij Nea Volharding hoefden we niet lang te zoeken waar de rest van Lycurgus plaats had genomen. De vlag stak al in de lucht en anderen waren parasols en haringen van tentjes in de grond aan het rammen met een kogel, om toch enige schaduw te creëren onder de volle zon. 

Het is 11.00 uur met een temperatuur van 21-22 graden als Sil met kogel van start gaat voor de D-junioren, team 1. En let op de temperatuur schijnt Sil niet te deren. Voor de 1e keer kogelstoten met 3 kg. zet hij meteen een mooie afstand van 6.99m om vervolgens zijn eigen pr te verbreken naar 7.32m. Zijn 3e stoot was ongeldig en de afsluiter was 7.29m. Een tevreden Sil met een pr van 7.32m.

Om 11.30 uur ging de estafette van start. In volgorde startte Miguel, gevolgd door Zack, Damian en als finisher Sven. Lycurgus ging gelijk op met het team van av Zaanland met een kleine voorsprong door de loper van av Zaanland. Met de, in mijn ogen een soepele overdracht van het stokje van Miguel naar Zack, bleef het toch spannend, want de kleine voorsprong van av Zaanland bleef gelijk. De voorsprong werd behaald, net voordat Zack het stokje doorgaf aan Damian. Deze wissel verliep vlekkeloos, waardoor Damian de voorsprong kon vergroten. Met een vlekkeloze wissel op Sven, die naar de eindstreep spurtte, was in mijn ogen de winst binnen. Gehinderd door de hoogspringbak en de ET, heb ik niet kunnen zien, dat Sven in de laatste meters was geklopt door een loper van av Zaanland. Toch een mooie 2e plaats met 43,14, maar wat misschien belangrijker is, een volle seconde sneller dan bij de vorige competitie. Dit is veelbelovend voor het NEK in Amstelveen in september. 

Terwijl andere atleten naar hun onderdelen toe gaan en de familie mee sleurt, zoeken anderen de schaduw op om aan de zon te ontkomen. Ik denk bij mezelf er is altijd wat, te heet, te koud, te nat, teveel wind........ja daar hoorde ik ook mensen over klagen. Parasols die hun eigen onderdeel liepen. 

Het was inmiddels wat harder gaan waaien en het lijkt ineens niet zo warm meer, het is best lekker met een windje erbij......maar o zo verraderlijk, want je hebt niet het gevoel dat je aan het verbranden bent.....dus.....smeren maar......

Na de estafette was het om 12.15 uur de beurt aan Zack om te gaan verspringen. Zack had een geweldige 1e sprong van 4.69m, tevens een pr. Zijn 2e sprong was iets minder en dit was tevens zijn laatste sprong bij het verspringen. Hij heeft een heel mooi resultaat behaald. 

Om 12.45 uur stond de 80mh op het programma en hier deden Bryan, Joris en Sven aan mee. 

Bryan beet de spits af en begon de 80mh. Hij werd 1e in zijn serie met een tijd van 15.49, gevolgd door de volgende serie, waar Sven en Joris in zaten. Sven was 1e in de serie met een tijd van 15.28, gevolgd door Joris op de 2e plaats met 15.80. Er was een behoorlijke tegenwind tijdens het hordenlopen. 

Het is inmiddels 13.00 uur, het is tijd dat Tyrone zijn kogelonderdeel doet. 

Na zijn warming-up was hij er klaar voor. Zijn 1e stoot was buiten de sector. Herstellend van deze stoot stootte hij naar 7.90m en dit bleek ook de beste stoot te zijn. De andere afstanden waren allemaal rond deze afstand. Voor Tyrone.....stabiel gestoten, maar zelf was hij teleurgesteld. Tyrone plaatste zich als 3e binnen dit onderdeel. 

Om 13.30 uur startte de 1000m en deelnemers hieraan waren Sil, Finn en Joris. Inmiddels was de temperatuur al opgelopen naar 27 graden, onder de volle zon, felle blauwe lucht en een harde wind werden de volgende knappe tijden gelopen: Sil 3.17,68. Finn 3.24,10, Joris 3.42,77. 

Het is 13.50 uur....JA.....het is warm.......JA het waait........maar het regent niet. Verspringen begint voor Damian. Superblij was Damian met de afstanden, die hij sprong en wel de volgende afstanden: 4.64m, 4.38m, 4.69m en 4.45m. Logisch dat Damian blij was. Hij heeft een nieuw pr neergezet. Als u goed heeft opgelet, heb ik de 4.69m al eens benoemd, deze werd gesprongen door Zack. Over Zack gesproken......

Inmiddels is het 14.30 uur. Hij start bij hoogspringen. Over de warmte hoef ik niet meer te beginnen, dat begrijpen jullie wel......maar de wind maakte het heel moeilijk voor Zack. De lat, die van de staanders afwaaide, de palen die omwaaiden. Dit was voor de aanwezige jury noodzaak voor overleg met de hoofdjury Na aanwijzingen voor de juryleden kon er verder worden gesprongen onder deze moeilijke omstandigheden. Toch bleek het Zack niet veel te deren of wel, maar liet hij zich van zijn beste kant zien. 

Hij heeft een 1e plaats met een hoogte van 1.45m behaald. 

Gelijktijdig aan de overkant waren Joris en Bryan aan het speerwerpen. 

Het was even heel spannend tussen deze twee mannen, Joris verste worp was 28,18m en hiermee behaalde hij een 2e plaats. Bryan behaalde de 3e plaats met een afstand van 27,26m, voor hem een pr.

Discuswerpen was ook rond dezelfde tijd. Ook hier was last van de harde wind. 

Na 2 ongeldige pogingen, was de 3e poging van Tyrone het best en deze had een afstand van 19,86m.

Zitten we in een hogesnelheidstrein  en wil iedereen naar huis?...Vluchten voor de zon, warmte en wind? Veel onderdelen beginnen gelijktijdig, ook de 80m sprint 

Met een forse tegenwind startten in dezelfde serie Miguel, Damian en Sven. Hierbij werden de volgende tijden gelopen: Miguel 11,64, Damian 11,81, Sven 12,21. 

Bryan was inmiddels ook bij hoogspringen gestart. Helaas kan ik mij niet opsplitsen en heb ik hem bij dit onderdeel niet gezien. 

Om 15.45 uur was het tijd voor Miguel om te gaan discuswerpen. Het laatste onderdeel van vandaag voor team 1. Om zichzelf te verrassen heeft Miguel 20,26 geworpen, een persoonlijk record. 

Aan het eind van deze dag is team 1 1e geworden in de 3e competitie van poule 52 met een puntentotaal van 5795 

In de landelijke competitiestand is team 1 als 23e geëindigd. Helaas te weinig punten om door te gaan naar de landelijke finale. 

Dat de jongens met de inzet, mede door trainers en specialisatietrainers hard gestreden hebben, is wel te zien aan de punten, die ze in de 1e, 2e en 3e competitie hebben behaald, 5320, 5325 en 5795. 

Mooie prestaties mannen!!

Melvin