U bent hier: Nieuws > Jeugd > DAPPERE STRIJDERS IN AMSTERDAM BIJ NATIONALE D-SPELEN.

DAPPERE STRIJDERS IN AMSTERDAM BIJ NATIONALE D-SPELEN.

TJa ......en dan is het ineens 2 september en vinden de jaarlijkse D spelen plaats in het prestigieuze Olympisch stadion in Amsterdam. Een zonovergoten dag op een historische plek, waar de crème-de-la-crème van de Nederlandse D jeugd samenkomt voor hun officieuze Nederlands kampioenschap..

De planning van dit evenement was dit jaar niet gunstig voor ons als vereniging, aangezien dit kampioenschap vlak na de vakantie plaatsvindt. Je merkt dat een paar weken rust de kinderen goed heeft gedaan; gezonde bruine koppies, met allemaal een paar centimeter erbij in lengte.

We hebben helaas geen eremetaal mee naar huis kunnen nemen, maar er werd dapper gestreden door de 15 Lycurgianen die aan de start verschenen.

Enkele hoogtepunten waren de mooie 5e plek van Tyrone met kogelstoten, de finale plaats op de 150 meter van Sven, alle 1000 meter lopers die een PR liepen; Noëlle, Sil, Jannes, Jonne en Finn op de 1000 SteepleChase. Ook Femke liep een mooi PR op de 60 meter sprint. En Miguel behaalde een PR bij het discuswerpen. Zack had een mooie versprong van maar was net niet genoeg voor een finaleplaats.

Pechvogels van de dag waren wel Tyrone die 3 ongeldige worpen had bij het discuswerpen, terwijl hij als 4e geplaatste de wedstrijd in ging. Léonie, die net 1 plekje te kort kwam om in de finale te strijden voor een mooie plek en Sven die 2 prachtige verre sprongen had, maar steeds met het puntje van zijn spike de plasticide nipte en hierdoor helaas de finale miste.

Natuurlijk waren de prestaties van alle overige atleten ook meer dan een dike pluim waard!

Joris en Mauro deden hun uiterste best bij het speerwerpen, maar kwamen helaas dit keer niet in de buurt van hun PR, jammer want het zijn beide échte goede speerwerpers!

Damian liep een mooie tijd op de 80 meter, maar dit jaar waren er geen halve finales en dus geen 2e race voor hem. Erszi had net niet genoeg power om haar PR nog een keer te verbeteren.

Een tevreden trainster/coach kijkt terug op een gezellige, zonnige, sportief geslaagde dag, waarop dapper werd gestreden; her en der wat traantjes werden weggepinkt maar waar de eer van Lycurgus met vlag en wimpel, heel hoog werd gehouden.

Chapeau voor onze D-junioren

Alle individuele uitslagen zijn terug te lezen op www.atletiek.nu