U bent hier: Nieuws > Jeugd > Feest in Amstelveen tijdens Nederlandse Estafette Kampioenschappen 2018. Goud, Zilver & Brons

Feest in Amstelveen tijdens Nederlandse Estafette Kampioenschappen 2018. Goud, Zilver & Brons

Maar liefst 6 ploegen D-junioren en 6 ploegen C-junioren hebben dit weekend gestreden tijdens het Nederlands Estafette Kampioenschap bij AV Startbaan in Amstelveen. Ook de AB-junioren, Senioren en pupillen waren met verschillende ploegen paraat. Totaal kwam Lycurgus met 22 teams aan de start.

Zaterdagmiddag waren de AB junioren eerst aan de beurt. De 4x100 werd gewonnen door onze Golden Girls, Anouk Schoute, Pip Doesburg, Mara Cotterink en Didi Wals! Zij mogen zich een jaar Nederlands Kampioen noemen. Gefeliciteerd! Vervolgens wonnen de meiden A ook nog zilver op de 4x400. Dit team bestond uit Mara Cotterink, Lisanne Schoonebeek, Nora Winter en Simone Winter. Helaas kwamen de jongens A met de 4x400 net 0.01s te kort voor het brons, wel leverden zij een mooie strijd tegen GAC. 

Zondag begon niet geweldig doordat Estella zich helaas ziek had gemeld en er 1 atleet zonder bericht niet aanwezig was. In de loop van de ochtend kwam het bericht dat Estella zich inmiddels alweer wat beter voelde en toch zou komen. Helaas bleek tijdens het inlopen dat ze toch niet kon meedoen. Jammer Estella maar wel top dat je er toch was! Gelukkig verheugde Fleur zich al direct om in te mogen vallen op de 4 x 800 meter :-) wat ze dan ook met verve deed! 
Bij de jongens C moest een invaller worden gezocht voor de 200 meter tijdens de Zweedse estafette. Helaas was er geen C-jongen beschikbaar dus uiteindelijk heeft D-junior Damian Paap meegelopen met de jongens C. Ondanks het  verschil in leeftijd (en lengte) was Damian een hele goede vervanger! Ook op de 4x100 was een invaller nodig bij de JJC, hiervoor was Arend bereid gevonden! Bedankt!
We hadden met z'n allen het geluk dat het echt heerlijk weer was, hierdoor bleven ook veel atleten na hun eigen nummers hun clubgenoten aanmoedigen. Zeker bij de lange estafettes resulteerde dit in een orkaan van geluid bij het Lycurgus kamp als er een van onze atleten langskwam. 
Helaas vandaag geen podiumplekken voor onze CD-atleten maar wel allemaal heel goede prestaties, met keurige wissels.

De Seniorenmeiden met Maaike Schoute, Marjet Groen, Lieve Eising en Nora Winter hielden de eer voor Lycurgus hoog. Zij veroverden op de 4x800m een mooie bronzen plak.

Alle trainers en speciale NEK begeleider Edwin Deumers: Super bedankt voor jullie inzet voor onze atleten! Het liep allemaal gesmeerd!

Nu op naar de clubkampioenschappen volgende week zondag (Heeft iedereen zich al ingeschreven? Zo niet, doe dat dan snel hier http://www.avlycurgus.nl/wedstrijden/baan/aanmelden/id/838) en daarna door met het winterseizoen met op 11 november alweer de eerste cross!

Almar en Cindy