U bent hier: Nieuws > Jeugd > Acht pupillen-trainers geslaagd voor trainerscursus Atletiekunie!

Acht pupillen-trainers geslaagd voor trainerscursus Atletiekunie!

Afgelopen zaterdag ontvingen maar liefst 8 pupillen-trainers het diploma Assistant Baanatletiek (BBAT2) van de Atletiekunie. Maurice Bottelier, Raisa Diehl, Lieke Vet, Petra Muller, Jeroen Kalf, Eline van der Veer, Lobke Klous en Duco Huitema kregen hun diploma en de bijbehorende bloemen van jeugd-voorzitter Rene Kemna en de pupillen-cordinatoren Sabine Graas en Tammy Kay-Knopjes. We feliciteren hen van harte met het behalen van dit officiƫle Atletiekunie diploma en wensen hen heel veel plezier toe tijdens het geven van de trainingen voor onze pupillen!

De BBAT2 trainers-cursus bestaat uit 3 dagdelen van 2 uur waarin zowel theorie als praktijk van de jeugd-trainingen aan de orde komen. Het praktijkgedeelte van de cursus werd ingevuld met clinics die werden gegeven door Marita van Zwol (horden/sprint), Patrick Groot (werpen), Vincent Plomp (MILA) en Marian van Amsterdam (hoog). De trainers waren heel erg enthousiast over deze clinics van onze specialisatie-trainers.

Heb je ook belangstelling om deze cursus te volgen? Geef je snel op bij de pupillen-coordinatoren of via de TC van Lycurgus (voorzittertc@avlycurgus.nl). We zijn altijd op zoek naar enthousiaste trainers die het leuk vinden om onze pupillen nog sneller en beter te maken! In het voorjaar starten we met een nieuwe cursus met dezelfde op de praktijk en techniek gerichte opzet. De nieuwe cursus zal op 3 zaterdagen worden gehouden van 9.00-11.00 tijdens de pupillen-trainingen.

Jan Voorberg