U bent hier: Nieuws > Jeugd > 3e Cross Wieringerwerf zaterdag 26 januari 2019.

3e Cross Wieringerwerf zaterdag 26 januari 2019.

Afgelopen zaterdag 26-01-2019 was de laatste voorronde van de crosscompetitie 2018/2019 in Wieringerwerf. De open dagen van verschillende scholen voor het voortgezet onderwijs gooiden heel wat roet in het eten want hierdoor waren de groepen D junioren flink kleiner dan anders!

 

Bij de JJC was Wesley S. goed op dreef! Na de 3500m wist hij als 2ete finishen, Fantastisch! Jonne had het zwaar, zijn vader had gezegd dat hij 2 km zou lopen, dat viel dus even vies tegen toen hij na die 2 km nog eens 1,5 voor de boeg had...Hij wist wel keurig op de 15eplaats te finishen, goed gedaan hoor!

De MJC moesten 2000m. Tessa had er best zin in en wist zich keurig op de 2eplaats te rennen. Super goed! Het scheelde maar 1 seconde met de nr 1.  Ook Sascha liep goed door en kwam als 8eover de streep, keurig!  En ook Amber liep netjes, zij kwam als 12eover de finish. Super goed gedaan meiden!

Bij de JJD2 wel 6 atleten van Lycurgus. De groep bevatte slechts 12 deelnemers...Timo ging als een speer en wist een 2eplaats te veroveren! Super!  Sven kwam daar vlak achter als 3ebinnen! Maar ook Kevin, Jop en Bram stonden hun mannetje in dit moeilijke parcours vol bladeren, takken en hier en daar wat pruttige bochten. Goed gelopen mannen!!  Mauro moest helaas uitstappen omdat hij teveel last had van zijn achillesblessure. Beterschap!

De JJD1 hadden een grotere groep. Bijna 30 jongens aan de start!  Hiertussen 4 kanjers van Lycurgus! Lars had een goede dag en wist zich naar de 4eplaats te lopen! Knap gedaan!! Nassim had nog een beetje de haast in zijn lijf omdat hij wat aan de late kant aankwam bij de locatie, hij liep supersnel naar de 12eplaats! Vlak achter hem kwam ook Stijn bij de finish. En ook Youri zat daar vlak achter. Prima race mannen!!

De MJD2 hadden een parcours van 1500m. Van de 22 atleten waren er 4 van Lycurgus. Erzsi wist zich na 2 dagen ziek thuis te zijn geweest keurig naar de 7eplaats te lopen! Ook Mila liep lekker door, en kwam op de 10 plaats binnen. Leonie had wat last van haar blessure en had het zwaar, vooral op het laatste stuk. Zij liep de race wel uit! Ook Lonneke liep haar race keurig uit en kwam op de 16eplaats uit. Super gedaan meiden!!

Bij de MJD was de groep ook niet heel groot, 17 meiden aan de start, met wel 3 kanjers van Lycurgus! Lara, Mireille, en Nadine hielden de club-eer hoog en liepen hun eigen race. Zij kwamen vlak achter elkaar over de finish. Goed gelopen meiden!!

Wij willen alle aanwezige trainers enorm bedanken voor hun coaching en begeleiding van onze atleten. Ook de ouders die met een groepje atleten warm heeft gelopen bedankt!!  Natuurlijk alle aanwezige ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden bedankt voor alle aanmoedigingen!

De uitslagen worden verwerkt en de ploegen of individuele atleten voor de finale op zaterdag 16 maart in Warmenhuizen zullen binnenkort bekend zijn. 

Voor de volledige uitslagen:

http://www.tigch.nl/cross/20182019/index.htm