U bent hier: Nieuws > Jeugd > Nationale C-Spelen zondag 20 januari 2019

Nationale C-Spelen zondag 20 januari 2019

Zondag 20 januari mochten de C -junioren strijden om de nationale titels bij de Decatlon Nationale Indoor C spelen te Apeldoorn.

Van onze C1 jongens waren Miquel, Zack en Damian van de partij.

Miquel kwam om te sprinten. Op de 60m had hij een fotofinish met 8.87s. als tijd. Net geen PR.  Damian deed sprint en ver. De 60m rende hij in 8,74s. ook met fotofinish.  Ver sprong hij 4,38 in zijn eerste poging en dat was ook gelijk zijn beste. Zack deed dezelfde onderdelen als Damian maar Zack had in zijn 3esprong zijn beste versprong met 4,48m. De 60m liep hij in 8,84s. wat een PR (zijn opa’s initialen) voor Zack was. Keurig gedaan mannen!

Bij de meisjes C1 hield Femke de eer van Lycurgus hoog. Zij deed mee aan de 60mH en liep deze in 12.50s. Met verspringen kwam zij tot een afstand van 3,53m. Top dat je erbij was Femke!!

Bij de meisjes C2 helaas geen deelnemers van Lycurgus, erg jammer…

Bij de jongens C2 gelukkig wel deelname, namelijk Wesley S., Bart, Jelle en Tobias.

Wesley is van de lange afstand en ging de 1500m doen. Hij liep deze in 4,58,77 waarmee hij netjes op een 14epositie uitkwam. Ook bij polsstokhoogspringen deed hij mee en met 2,50m kwam hij hiermee op een 8eplaats uit. Keurig!

Bart kwam voor het onderdeel horde. Hij liep in de series een keurige tijd van 9,44s. Hij mocht door naar de halve finale waar hij net een seconde meer nodig had en eindigde met 9,45s op de 14eplaats, Goed gedaan! 

Tobias en Jelle kwamen voor het polsstokhoogspringen. En dat deden zij geweldig! Zij kwamen na een spannende wedstrijd beide uit op het podium!

Tobias brons met een PR op de hoogte van 2,85m en Jelle een zilveren medaille met een hoogte van 2.90m !! Fantastisch gedaan! Gefeliciteerd!

Zo kwam AV Lycurgus toch met medailles uit Apeldoorn terug! Top!!

Trainers en begeleiders bedankt voor jullie aanwezigheid en inzet. Ook de ouders bedankt die de reis naar Apeldoorn weer mogelijk maakten!