U bent hier: Nieuws > Jeugd > Vooral wind tegen bij cross finale! CD junioren

Vooral wind tegen bij cross finale! CD junioren

Afgelopen zaterdag hebben de C en D junioren de finale gelopen van de cross-competitie van deze winter. De finale werd dit jaar gehouden in Warmenhuizen waar door AV Nova een heel leuk parcours was uitgezet met verschillende hindernissen. Mede door de best harde wind was het best een zwaar parcours.

De ouders van de D meisjes vroegen zich zelfs hardop af of de meiden tegen de wind in wel vooruit zouden komen! Maar gelukkig zijn al onze atleten wel wat wind gewend op onze eigen baan dus daar hadden ze allemaal helemaal geen moeite mee. Bij de jongens C wist Wesley Steenbakker keurig de 10e plaats te behalen en liepen ook Finn en Jonne keurige tijden. Bij de meisjes C was Fee net iets sneller dan Tessa en Amber. De jongens D2 (Timo, Jannes, Sven, Kevin en Tjeerd) bleven keurig overeind in de soms gladde modder. De jongens D1 (Nassim, Lars en Stijn) deden het zelfs zo goed dat zij als ploeg de 3e prijs in ontvangst mochten nemen. Tot slot was het de beurt aan de D2 meisjes. Helaas had Leonie zich in de loop van vorige week moeten afmelden in verband met een blessure maar haar vervangster Pleun deed het samen met Erzsi, Mila en Lonneke ook prima. 

Alle uitslagen van de finale vind je hier: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019031604127 (let maar even niet op de tijden die bij de jongens D2 staan vermeld. Ik kan je garanderen dat ze echt veeeeeel sneller waren.) 

We zijn mega trots op al onze atleten die zich voor de finale hadden geplaatst en het was een mooie dag. Maar zoals trainer Edwin terecht opmerkte: "atletiek is een zomersport!". Dus nu gaan jullie je allemaal voorbereiden op het (hopelijke zonnige) outdoor-seizoen, met op 6 april al de eerste competitie-wedstrijd. 

Groet, 
Almar