U bent hier: Nieuws > Jeugd > Specialisatie training werpt vruchten af - Brons met discus voor Léonie Deumers bij Nationale D-spelen

Specialisatie training werpt vruchten af - Brons met discus voor Léonie Deumers bij Nationale D-spelen

Met een afstand van 29,28m stond Léonie te glunderen op het podium. ……..Maar ook een mooie 5e plek voor Tyrone Lak bij het discuswerpen, die lange tijd op een 2e positie stond. Zijn afstand was 29,15m.

Door het soms krappe chronoloog én de vertraging door een stroomstoring, liep voor sommige atleten de planning niet helemaal lekker. Sowieso is de planning van de D-spelen nooit echt optimaal, omdat dit direct na de vakantie plaatsvindt en een hoop kinderen een aantal weken niet of nauwelijks hebben kunnen trainen. Maar er werd moedig gestreden door onze kanjers! Pechvogel van de dag was Sven van Gelderen. Sven had té veel last van zijn hamstring om te kunnen starten en moest zich helaas ter plekke afmelden.

Nieuwkomer Eva Kuipers liet even zien dat zij geknipt is om lid te worden van onze club. Eva komt uit het ‘summer speed’  programma en had nog een grote eindsprint in haar benen bij de 1000m! Met pijn in haar hielen, heeft zij op de 150m moedig gestreden en liep 22,20s! Erszi Diehl  had niet helemaal haar dag en was erg moe, maar zij heeft dan ook een heel druk wedstrijdseizoen achter de rug! Wel perste ze er nog een mooi PR uit op de 150m van 22,85s.

Timo Koenen kwam abusievelijk terecht in een verkeerde serie bij de 1000m, maar gelukkig kwam zijn tijd uiteindelijk toch in de boeken terecht. Geen PR op de 1000m, zoals gehoopt, maar wel een mooi PR met kogelstoten van 9,54m. Noëlle Veraart behaalde een super PR op de 1000m in een tijd van 3:30,50s. Een goed opgebouwde race met een mooie eindsprint. Lente van Dijk had ook een krap programma. Tijdens de 60m horden startte nl. ook al het verspringen. Ze mocht niet meer inspringen en ondanks dat toch een knappe afstand van 3,66m. Babette Bosse kwam bij het hoogspringen tot een hoogte van 1,30m, ze had graag wat hoger gewild, maar soms lukt het niet helemaal zoals je wilt. Mila de Bruin evenaarde haar PR met 1,45m. Lindsey van der Plas had een mooi PR met polsstokhoogspringen van 1.90m en nog even en ze springt over trainer/coach Jelmer heen. Youri Schneider legde beslag op een mooie finaleplaats op de 150m, na zijn serietijd van 21,50s. Uiteindelijk eindigde Youri op een 7e plaats!

0,01s was het verschil tussen brons en ‘blik’ op de 60m sprint voor Sanne Loomans. In een hele spannende finale eindigde Sanne als 4e van Nederland! Een zure plek, maar houd dit sprinttalent in de gaten!

Het was een sportieve, gezellige, zonnige dag. De atleten werden de hele dag flink aangemoedigd door elkaar en gecoached door de aanwezige trainers; Jelmer, Robin, Tessa, Ruud, Wim & Margreet.En natuurlijk staan alle overige uitslagen op atletiek.nu