U bent hier: Nieuws > Jeugd > Nationale CD indoor te Apeldoorn 2020

Nationale CD indoor te Apeldoorn 2020

Afgelopen weekend vonden de Nationale CD Indoor wedstrijden in Apeldoorn plaats. Deze wedstrijden worden ook wel gezien als het Nederlands Kampioenschap voor de D en C junioren. Voor alle atleten, maar vooral voor diegenen die voor het eerst meedoen, is dit een hele bijzondere dag.

Het is bijvoorbeeld best even wennen dat je je helemaal officieel moet melden in de callroom en dat ouder en (nog belangrijker) trainers niet op het wedstrijdterrein mogen komen. Alle communicatie met de trainers moet door middel van naar elkaar schreeuwen over de wielerbaan heen. Dit jaar hadden zich ruim 1.150 atleten ingeschreven waaronder helaas maar heel weinig Lycurgianen. Bij de D-junioren hadden zich 4 atleten ingeschreven maar moesten Sanne en Youri zich vorige week helaas afmelden. Bij de C-junioren deden 8 van onze atleten mee.

 
Maar de atleten die meededen hebben wel heel goede prestaties neergezet!
Dat begon op zaterdag al met PR's op de 60 meter voor Tara en Babette Bosse. Tara was daarbij zelfs snel genoeg om aan de halve finale mee te mogen doen. Helaas was de tijd van Tara in de halve finale niet genoeg voor het bereiken van de finale, maar toch super gepresteerd allebei. Babette werd enigszins gehinderd door een blessure en bleef daardoor met hoogspringen net steken onder haar PR, maar was tevreden met haar prestatie.
 
Op zondag waren de C-junioren aan de beurt. Lindsey moest al heel vroeg met haar polsstokken aanwezig zijn, maar het vroege opstaan had duidelijk geen invloed op haar prestaties! Lindsey verbeterde haar PR met maar liefst 30 centimeter!
Vervolgens was de beurt aan Sascha op de 60 meter horden, de race ging niet helemaal als gehoopt en haar tijd was 0.2 seconden boven haar PR. Sascha mocht na de horden direct door naar het hoogspringen waar ze met 1.45 haar PR evenaarde. Maar trainer Edwin zag duidelijk dat de 1.50 er zeker in zit en hoogstwaarschijnlijk later dit jaar wel gehaald zal worden.
 
Sven kwalificeerde zich op de 60 meter horden prachtig voor de halve finale. Daarin moest hij het helaas afleggen tegen al die grote sterke mannen maar hij heeft zich kranig geweerd!
 
Erzsi mocht aantreden op de 60 meter sprint. Na een vlammende start zakte het halverwege iets in (of werden de anderen sneller?) maar finishte ze in een prachtige 8.88, een verbetering met 0.1 seconden van haar PR. Helaas was de 8.88 net 0.04 seconden te langzaam om de halve finale te bereiken.
 
Bij het verspringen kwalificeerde Sven zich met zijn eerste sprong, waarmee hij zijn PR met 10 centimeter verbeterde, voor de finale later op de dag. In de finale eindigde Sven op een keurige 11e plaats.
 
Miguel en Damian liepen allebei een mooi PR op de 60 meter! Helaas niet voldoende voor het bereiken van de halve finale maar prachtig gedaan in het sprintgeweld bij de 2e jaars C jongens!
 
Erzsi en Lindsey gingen door met verspringen. Allebei hadden ze duidelijk moeite om hun aanloop helemaal goed te krijgen. Allebei bleven ze daardoor helaas onder hun PR en konden ze zich niet plaatsen voor de finale.
 
Sven en Damian liepen de incourante afstand 300 meter. Dit resulteerde voor Damian in een mooi PR.
 
Aan het eind van de dag kwam Timo en Joey van der Plas (eindelijk want Joey was er 's ochtends ook al vroeg met Lindsey) aan de beurt op hun onderdeel. Timo eindigde op de 800 meter keurig op de 10e plaats met een verbetering van zijn PR met 10 seconden. Joey maakte het heel spannend bij polshoog door zijn openingshoogte pas in de 3e poging te halen. Maar daarna ging hij helemaal los. In totaal 23 sprongen (!) later had hij zijn PR aangescherpt van 2.60 meter naar 2.90 meter!!
 
Lindsey deed nog mee aan de 800 meter (Erzsi niet, die was na de lange dag te moe) en verbeterde haar PR met 10 seconden. Geweldig gedaan.
 
Al met al waren het 2 lange maar mooie dagen met prachtige prestaties. 
 
Tot slot nog een shout-out naar de geweldige trainers, Edwin, Tessa en Margreet, die op zondag alle atleten super goed hebben begeleid en zich schor hebben geschreeuwd om aanwijzingen te geven.
 

Almar