U bent hier: Nieuws > Jeugd > MOOIE RESULTATEN VOOR MPA 2 IN APELDOORN! (CLUBRECORD)

MOOIE RESULTATEN VOOR MPA 2 IN APELDOORN! (CLUBRECORD)

Nadat de meisjes pupillen A2 zaterdag 7 maart de finale van het cross-seizoen met het team glansrijk hadden gewonnen, gingen Tess de Weger en Fenna van Wijk op zondag 8 maart gewoon nog even door. Dit keer bij de Decathlon Nationale Pupillen Indoor in Apeldoorn waar ze meededen aan de meerkamp ver, 60m, kogel en 600m.

Jammer genoeg moest Britt Molenaar op het laatste moment verstek laten gaan. Op zaterdag had zij nog een mooie 3e plaats in de cross finale weten te bereiken, maar dat was haar niet in de koude kleren gaan zitten. Ze was net ziek geweest en toch nog niet genoeg hersteld om zondag weer fris aan de start te staan.

Zondag stonden Tess en Fenna dus samen aan de start in het prachtige Omnisport in Apeldoorn. Van de 610 deelnemers waren zij de enigen namens Lycurgus.  ’s Ochtends werden zij al vroeg door hun ouders afgeleverd bij het atletenverblijf. In Apeldoorn word je ingedeeld in een groep van maximaal 15 atleten met een groepsleider waarmee je de hele dag optrekt. Je zit altijd samen met je clubgenoten in een groep. Je  ouders zitten op de tribune. De meeste kinderen vinden dat wel lekker rustig smiley.

Bij de MPA2 deden 105 meiden mee uit heel Nederland. Als je regelmatig aan wedstrijden buiten de competitie meedoet, ken je inmiddels aardig wat meiden uit het hele land in jouw categorie. Dan is het extra leuk om elkaar hier ook weer te zien.

Fenna begon met een mooi PR met verspringen (4,00). Bij het sprinten en kogelstoten geen PR’s, maar wel mooie resultaten voor allebei.

Het ‘koningsnummer’ voor de dames was de 600m. Ondanks de cross in de benen van de dag ervoor snelden beiden naar een nieuw persoonlijk record. Tess naar 1:59,36 en Fenna naar 1:53,56. Daarmee won zij niet alleen deze afstand, ze verpulverde ook nog eens haar eigen Lycurgus clubrecord met meer dan 6 seconden.

Uiteindelijk leverde dit fantastische resultaat voor de meerkamp Fenna de 5e en Tess de 26e plaats op. Ze hebben de eer van Lycurgus wederom hoog gehouden!

Al met al een heel geslaagde dag. Voor deze meiden was dit jammer genoeg het laatste jaar dat zij aan de Nationale Pupillen Indoor mochten meedoen. Maar voor alle pupillen: hou het in de gaten en ga volgend jaar ook, het is echt hartstikke leuk om aan deze wedstrijd mee te doen. Dus echt een aanrader!!