U bent hier: Nieuws > Jeugd > Zonnige nazomer instuif in Grootebroek

Zonnige nazomer instuif in Grootebroek

Gister hebben 16 AV Lycurgus atleten, variƫrend van D-junior tot Masters, meegedaan aan de Nazomer instuif wedstrijd bij SAV in Grootebroek. Onder een heerlijk nazomerzonnetje werden er heel veel persoonlijke records verbeterd, waaronder een aantal opvallende.

Zo sprongen Lindsey en Sascha allebei 1,50 hoog (waarbij de juryleden na de sprong aangaven dat ze wellicht toch op 1,45 hadden gesprongen. Wat uiteindelijk gelukkig niet waar bleek te zijn.) Met deze sprong maken beide dames ook direct een sprong op de nationale ranglijst!

Tyrone had een prachtige discusworp van maar liefst 41,85 meter! Hiermee staat hij keurig 7e op de nationale ranglijst.

Maar de prestatie van de dag was toch echt wel van Seda. Bij het hoogspringen verbeterde hij zijn persoonlijke record met maar liefst 20 cm tot 1.75 meter!! Niet alleen staat hij hiermee 8e op de nationale ranglijst maar is hij ook nog maar 5 centimeter verwijderd van het clubrecord dat al sinds 1977 (!) staat. Hopelijk zijn op 4 oktober tijdens de clubkampioenschappen de omstandigheden gunstig en kan Seda een aanval doen op dit stokoude clubrecord!

Aan het eind van de dag werden per jeugdcategorie dagprijzen uitgereikt voor de meest opvallende prestaties. Bij de jongens junioren C was daar (uiteraard) het goud voor Seda en het zilver voor Tyrone.

Nu op naar de clubkampioenschappen op 4 oktober. Als je je nog niet hebt opgegeven, doe dat dan snel op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/34144/

Alle uitslagen van de wedstrijd vind je hier: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/33829/49/

En een overzicht van alle AV Lycurgus atleten op de nationale ranglijst vind je hier: https://ranglijst.atletiek.ninja