U bent hier: Nieuws > Jeugd > Oefencross 9 januari

Oefencross 9 januari

Corona heeft ons al bijna een jaar in zijn greep. 2020 is helaas een verloren jaar geweest op atletiek gebied. Een jaar waarin bijna alle wedstrijden werden afgelast. Ook 2021 is niet al te best begonnen.

Zo kunnen we ook dit jaar weer niet naar Dortmund en is het cross-seizoen helemaal geannuleerd. Een cross-seizoen waarin AV Lycurgus voor het eerst zelf een cross-wedstrijd zou organiseren op ons eigen mooie complex. Om de pijn een beetje te verzachten hebben we al snel besloten dat we op 9 januari, de dag dat de officiële wedstrijd bij ons zou plaatsvinden, zelf een onderlinge cross zouden organiseren. Dus hebben we met een aantal mensen het parcours uitgezet voor de diverse afstanden (600, 1.000, 1.250, 1.500, 2.000 en 3.000 meter) hebben atleten zich ingeschreven  en hebben we startnummers, startlijsten en vooral ook vrijwilligers geregeld. 

Op de dag van de wedstrijd waren er ruim 20 vrijwilligers (trainers, coördinatoren, Dea, Siem , 1 moeder voor de EHBO en 1 opa als microfonist) aanwezig om de wedstrijden in goede banen te leiden.
Maar nog veel belangrijker dan die vrijwilligers waren de ruim 100 (!) atleten die meededen aan de wedstrijd. Atleten in leeftijd variërend van 6 tot 18 jaar. Zelfs atleten die pas sinds 2 weken proeflid waren deden mee. En bij alle atleten spatte het plezier er vanaf (hoewel dat bij sommigen tijdens de race wel iets minder werd). Het was duidelijk te zien dat iedereen wedstrijden als deze enorm mist. Helaas ging er bij de meisjes pupillen C iets mis in het parcours waardoor de meisjes een te korte afstand liepen. Gelukkig vonden de meisjes het allemaal niet erg om gewoon nog een keer te starten! De uitslagen van alle wedstrijden zijn terug te vinden op de website en in de TeamApp.
In het cross-seizoen 2021/2022 gaan wij alsnog een officiële cross organiseren. De onderlinge cross van 9 januari was een mooie manier om het parcours en de organisatie te testen. We zijn er nu van overtuigd dat we volgend seizoen een perfect cross-wedstrijd zullen organiseren!

Maar om nou helemaal zeker te zijn van onszelf hebben we besloten om op zaterdag 13 februari nog een onderlinge cross te organiseren! Hou dus de TeamApp / mail in de gaten, de inschrijving zal binnenkort worden geopend.