U bent hier: Nieuws > Jeugd > Een wedstrijd “in eigen beheer” organiseren, hoe werkt dat?

Een wedstrijd “in eigen beheer” organiseren, hoe werkt dat?

Het begon allemaal met een mailtje van Dea over de wedstrijden die zouden komen te vervallen en welke er eventueel wel op de baan door zouden kunnen gaan. Hierop heb ik het verzoek gedaan om op 15 mei en/of 22 mei de mogelijkheid te hebben om een pupillencompetitie te organiseren. De voorkeur van Dea ging uit naar de 15e mei, maar wel met de mededeling dat we het in eigen beheer zouden moeten proberen te regelen.

De volgende stap was het informeren van de ouders/verzorgers en daarbij direct een verzoek om hulp, ervaring was niet noodzakelijk. De aanmeldingen kwamen gestaag binnen en uiteindelijk hadden we 39 ouders en 1 grote zus die ons zouden komen helpen bij de wedstrijd. Fantastisch!!

Ook een verzoek aan Coen of hij voor ons een wedstrijdschema in elkaar kon draaien en een berichtje naar Ed van de materiaalploeg dat wij de 15e een wedstrijd in eigen beheer zouden gaan organiseren en of er misschien iemand van de materiaalploeg stand-by kon staan om ons eventueel toch te kunnen helpen.

Ook Tanja kan in dit verhaal niet ontbreken, zij voert altijd alle pupillen in het systeem in en heeft er daarna nog heel veel werk aan als de afmeldingen binnen komen. Vooral voor de estafettes geeft dit “chaos” en er is dan ook nog een hoop heen en weer gemaild en geappt.

Toen de lijst met hulpouders zo goed als compleet was heb ik deze naar Dea verstuurd. Zij ging hiervan een indeling voor de jury maken. Gelukkig waren de aanmeldingen dusdanig divers dat het mogelijk was om de ouders bij hun eigen kind in de groep in te delen zodat zij de gehele dag met dezelfde groep mee konden draaien op de onderdelen. Dit met begeleiding van de aanwezige trainers.

Zo’n 2 dagen voor de wedstrijd is alle laatste informatie naar iedereen verzonden. Dan komen er helaas toch nog afmeldingen binnen met gevolgen voor de estafetteteams.

Maar wat fijn dat je dan op papier ziet staan dat:

  • Er 2 materiaalmannen zijn (Luit en Nico) die komen helpen met het uitzetten van de sectoren etc.

  • Dat Wil voor ons de uitslagenverwerking komt doen (terwijl ik dacht dat ik zelf in het wedstrijdsecretariaat zou zitten).

  • Dat Christa voor deze dag onze speaker wilde zijn.

  • Dat Siem er ook was om ons te helpen met de muziek etc.

  • Dat Coen en Dea als wedstrijdleider/scheidsrechter op de lijst staan.

  • Dat Almar als onze starter (net als op de maandagavond) er ook zou zijn.

  • Dat achter de schermen Debbie gevraagd was om koffie/thee/fris voor onze juryleden te verzorgen.

SUPER!!

Een heel HARTELIJK BEDANKT aan:

de ouders/verzorgers en grote zus; Tanja; Dea; Coen; Wil; Siem; Luit; Nico; Debbie; Almar; Christa en al onze trainers die er waren. Zonder jullie allemaal kan het gewoon niet.

Karin