U bent hier: Nieuws > Jeugd > Verslag Winter Cross Finale CD- Junioren 2022-2023 Wieringerwerf

Verslag Winter Cross Finale CD- Junioren 2022-2023 Wieringerwerf

Op zaterdag 11 maart 2023 stond de finale van de Wintercross Competitie op het programma. Voor Lycurgus waren er bij de CD Junioren maar liefst 18 deelnemers geplaatst voor deze finale. Atleten met ouders en alle andere geïnteresseerden reisden dan ook af naar “bijna” het einde van Noord- Holland. In Wieringerwerf ging het allemaal gebeuren! Na de wisselvallige weersomstandigheden van afgelopen week, werden de atleten verrast met een prachtige zonnige dag, beetje fris, onder echte CROSS omstandigheden. Een wedstrijd met veel blubber, glij en val partijen.

Bij de jongens C was Bam Papavoine als enige deelnemer van Lycurgus geplaatst, hij mocht het zware 3500m. parcours afleggen met nog 71 anderen. Bam haalde een mooie 42e plaats!

De meisjes C waren weer goed vertegenwoordigd, Britt Molenaar behaalde een mooie individuele 3e plaats in het eindklassement, Fenna van Wijk kwam op de 7e plaats binnen met vlak daarachter op de 8e plek Tess de Weger, Florine Renooij liet nog 13 atleten achter haar en kwam op de 40e plaats binnen. De dames behaalde met het team klassement voor de 6e keer een prachtige 1e plaats! Klasse Meiden!

Toen waren de D jongens aan de beurt, te beginnen met de D-2, waar 57 atleten deelnamen aan de 2000m. Kris Jacobs, Stijn de Boer, Jordy Bottelier en Ruby Steenbrugge wisten zich te plaatsen voor deze finale. Kris was net zoals in de voorrondes oppermachtig. Al had hij deze keer iets meer concurrentie, liet hij met zijn 1e plaats zien dat hij de Cross Kampioen Jongens D-2 van dit seizoen is. Op de 24e plaats kwam Stijn binnen, hij was in de aanloop van de wedstrijd ziek geweest, en haalde ondanks dat toch het beste uit zichzelf, Jordy zat vlak achter Stijn met een 29e plaats. Ruby had het zwaar en verloor onderweg zijn chip van zijn schoen, maar haalde ondanks dat toch mooi de finish. Helaas kreeg hij geen eindresultaat. De jongens werden in het teamklassement knap 3e, Klasse Boys!

Voor de D-1 jongens was deze wedstrijd een leerzame wedstrijd. Ook weer een groot deelnemersveld van 59 atleten aan de start. Voor Lycurgus geplaatste atleten, Antonie Brinkman, Sil Tock, en Wout Overwater. Door omstandigheden hebben Sil en Wout de finish niet in hun klasse behaald.  Sil heeft uiteindelijk bij de meisjes  mee mogen lopen. Antonie viel direct na zijn start, en heeft daarna flink zijn best gedaan om toch nog wat concurrenten in te halen!

Meiden D-2 waren vertegenwoordigd door Eva den Adel, Julya Sijmons en Pien Koenen, een paar dames die best al wat ervaring hebben met Crosswedstrijden en mochten deze keer 1500m. afleggen. Onder de 54 sterke atleten, behaalde Eva de 19e plek, op de 30e plaats kwam Julya binnen en Pien behaalde de 51e plaats, Hard gewerkt dames!

De meisjes D-1 waren met 3 atleten van Lycurgus aanwezig. Van de 54 deelnemers op de 1500m. haalde Nyah Mckeown de 28e plaats, Julia Boekhout kwam binnen op plaats 41 en Tess Dekkers hield nog een paar atleten achter zich met de 50e plaats.

Bij deze wil ik alle trainers, coaches en alle enthousiastelingen die deze wedstrijd live hebben meegekregen graag bedanken voor jullie inzet! Het was weer als vanouds een mooi winterseizoen en we kijken al uit naar de baanwedstrijden!
 

Alle atleten die meegedaan hebben, het zijn allemaal toppers!

Met Vriendelijke Groet, Heidy Gobes