U bent hier: Nieuws > Loopgroepen > Geweldige uitdaging op Park Nauerna. Thuisblijvers hadden ongelijk.

Geweldige uitdaging op Park Nauerna. Thuisblijvers hadden ongelijk.

Een schitterende omgeving, prachtige weersomstandigheden en een uniek parkoers waren zondag de ingrediƫnten voor een fantastische, maar zware loop over het Park Nauerna aan het Noordzeekanaal.

Het opvallende kantoor van de Afvalzorg vormde het achtergrond decor van de melding der deelnemers. Na afloop verzorgde een medewerkster van Afvalzorg de drinkpost bij de finish.

Een kleine 60 lopers ervoeren deze bijzondere primeur.

De winst op de 5 Km werd opgeëist door de Lycurgus 400m horden specialist Brian Vriend in 22.45s. Brian had een ruimte voorsprong op nummer 2 René Roozen uit Velsenbroek 26.59s. Derde was Maarten Jimmink uit Krommenie in 31.17s.

Eerste dame op deze afstand was Laura van Wylick uit Amsterdam met een tijd van 27.36s. De tweede plek was voor Carolien Kruyver uit Krommenie in 29.46 en 3de werd Aafke Gaartman uit Uitgeest in 30.30s.

De 7,5 Km was een prooi voor de snelle Lycurgiaan Frank van der Sluis in 27.22s.  Edwin Aardenburg uit Heemskerk deed er 28.46s over en Dick Zuman uit Assendelft 29.30s. Cross specialiste Ilonka Betjes van Lycurgus voelde zich heerlijk op dit zware parkoers. Ilonka finishte in 33.13s. Clubgenoten Annet Hartnack en Lilian Vermolen volgden in resp. 37.45 en 39.32s.

De werkgroep loopevenementen van Lycurgus had ontzettend veel uren aan de voorbereiding van deze eerste loop over Park Nauerna gestoken. Zij zullen zich gaan beraden of de unieke Park Nauerna Run een vervolg zal krijgen.

Dea