U bent hier: Nieuws > Loopgroepen > De Tour de France 2018 was dichtbij

De Tour de France 2018 was dichtbij

Het is vrijdagochtend 20 juli 2018 om 7.45 uur zijn alle trainers aanwezig om de Tour de France loop klaar te zetten. Ook kleindochter van Kees Al t.w. Marit hielp mee de boel klaar te maken.
Op vrijdagochtend vertrok de Tour caravan vanaf de baan.

                                                   

                                                     

Zo’n zestig Overdag Leden werden al tijdens de warming up geconfronteerd met de Tour de France. De oefeningen hadden voor een groot deel met fietsen te maken Trainer Jan was hiervoor verantwoordelijk.
Tijdens de warming up vertelde Cees dat de training deze ochtend in het teken zou staan van de Tour de France.
Er werden groepjes geformeerd van 4 tot 10 personen van gelijke sterkte. Binnen deze groepen werd een “kopman” benoemd. Alleen deze kopmannen/vrouwen kregen de instructie over het te lopen parcours.

Er hingen bij de start originele Tour de France truien Gele, een Groene, een Witte en de Bolletjestrui, welke wij mochten lenen van René Kemna. Mede met een wegwijzer naar een flink aantal grote Franse plaatsen begon het imago van de echte Tour te evenaren De 6 ploegen die aan de start kwamen waren: Ploeg 1 Marjo, ploeg 2 Harry, ploeg 3 Wil, ploeg 4 Ineke, ploeg 5 Heleen en ploeg 6 Jeannette.

Per ploeg werd met één minuut tussentijd gestart. Onderweg waren er de ploegentijdritten, de rustdagen en de dopingcontrole onbrak ook niet. De dochter van Marije, Elserieke hanteerde de echte dopingcontrole zij had een heel laboratorium meegenomen en nam steekproeven onder de renners. Enkele werden betrapt, wat punten kostte in zijn/haar groep.

De renners uit de achterhoed die Parijs bereikten werden door de reeds gefinishte renners met luid gejuich ontvangen. De Tour directie stond echter voor de moeilijke keuze winnaars te noemen voor de beschikbare prijzen, vrijwel elke groep had wel een renner die positief was bevonden. Daarom besloot de directie om twee aanstormende jonge vrijwilligers die geweldig hebben geholpen uit te roepen tot prijswinnaars te weten: Elserieke en Marit. Een derde prijs is naar René Cornet gegaan, René (van de avond loopgroep) bood zich spontaan aan te helpen en heeft foto’s gemaakt. Het werd weer een prachtige ochtend!

Lonie, Elly, Marjon, Kees, Jan, Theo en ploegleiders bedankt voor jullie voortreffelijke hulp.

Coördinator Overdag Loopgroep, Cees Zijlstra