U bent hier: Nieuws > Loopgroepen > Het is 26 december rond 9.15 uur.

Het is 26 december rond 9.15 uur.

De overdag- en avond leden staan al voor de poort te wachten, de één nog fraaier dan de ander in foute kerst kleding en artikelen dan de ander.

Uiteindelijk komen 31 enthousiastelingen naar de baan om even te bewegen en daardoor het verbrandingsproces te versnellen van het volgegeten eerste kerstdag diner. Het wordt een kleurrijk gezicht daar op de vroege kerstmorgen.
We zien een schaap, iemand met een hele foute trui, knipperlichten, kerstmuziek, kerstmutsen met en zonder muziek, allemaal geweldig!
Na een paar rondjes ingelopen te hebben doet Esther de oefeningen onder het geluid van de beierende klokken uit de Assendelftse kerk.
Trainster Loni had een heleboel kerstpakketten gemaakt en die moeste de deelnemers in estafettevorm over 50 meter verder brengen. Er werd hard gelopen onder het geschreeuw van de deelnemers vlogen de pakketten over de baan. Na nog 2 ronden te hebben gelopen werd er afgesloten met het bekende “lijnenspel” wie te laat op de genoemde lijn stond was af.
Als laatste was er een kleine cirkel door de aanwezigen gevormd,die op commando van trainer Cees moesten gaan trappelen. Bij het commando “stop” moest iedereen gelijk stil staan en dat lukte.

In de kantine werd nog gezellig nagekletst waarbij Lia Boon, Ton Spaan en Larissa met haar zusje Suze, een prijsje in ontvangst mochten nemen voor het dragen van de meest originele kerstkleding Het werd een prachtige ochtend.

Cees Zijlstra