U bent hier: Nieuws > Loopgroepen > De Tour de France 2019 bij Lycurgus ging door!

De Tour de France 2019 bij Lycurgus ging door!

40 graden Celsius, Tour de France werd geneutraliseerd!
Het is vrijdagochtend 26 juli 2019 om 7.30 uur zijn de trainers op de baan aanwezig om het Tour
de France parkoers uit te zetten. Zo’n veertig leden werden al wandelend tijdens een rondje om
de baan geconfronteerd met een extreem hoge temperatuur.

Aangepast:

De organisatie van de Tour had in verband met temperatuur, het programma aangepast.
Zo werd er niet hard gelopen maar gewandeld, onderweg moesten de 6 verschillende ploegen opdrachten verrichten voordat ze naar een volgende etappeplaats mochten.
De 6 opdrachten hadden een ludiek karakter, zoals een bal door de korf gooien, met ballonnen water naar elkaar gooien enz.
Nadat de ploegleiders waren geïnformeerd over het parkoers en de opdrachten die onderweg gedaan moesten worden, gingen de lopers/renners van start

Parcours:

Mede met een wegwijzer naar een flink aantal grote Franse plaatsen begon het op een echte Tour te lijken. De 6 ploegen die aan de start stonden waren: ploeg 1 Steven Kruiswijk, ploeg 2 Wout Poels, ploeg 3 Bauke Mollema, ploeg 4 Sebastian Langeveld, ploeg 5 Dylan Groenewegen en ploeg 6 Wilco Kelderman. Alle renners kregen vooraf een stimulerend drankje van lichaamseigen stof

Per ploeg werd met één minuut tussentijd gestart. De dopingcontrole en waterpost ontbraken niet. Enkele werden betrapt op een te hoge bloedwaarde en moesten de strijd staken.
De lopers/renners uit de achterhoede die Parijs bereikten werden door de reeds gefinishte renners met luid gejuich ontvangen. Na het finishen kregen de renners een stukje Franse kaas met erelint om de schouders en kregen een stuk Franse cake. De Tour directie stond echter voor de moeilijke keuze om winnaars te noemen voor de beschikbare prijzen. Daarom besloot de directie om twee aanstormende jonge vrijwilligers die geweldig hebben geholpen, uit te roepen tot prijswinnaars, ook de oudste en de karaktervolle renners ontvingen een prijs.

Trainers: Lonie, Elly, Esther, Irene, Kees en Theo en de ploegleiders bedankt voor het welslagen van de Tour.