U bent hier: Nieuws > Loopgroepen > De Oliebollen Handicap Loop bij de Overdag Loopgroep.

De Oliebollen Handicap Loop bij de Overdag Loopgroep.

Het is dinsdagochtend 31 december 2019.
Om 8.00 uur gaan twee trainers het parkoers uitzetten op de natuurpaden rondom de sportcomplexen.

De Oliebollen Handicap Loop staat deze ochtend op het programma. 8.30 uur de eerste deelnemers komen zich melden, hoeveel zullen er komen? We hebben 40 oliebollen besteld, dat moet toch genoeg zijn? Het is 8.45 uur de kleedkamers bevolken zich behoorlijk en de gekozen leiders van de zes verschillende niveaugroepen worden geïnstrueerd hoe het parkoers is en dat ze de groep bij elkaar dienen te houden.

Het is 9.00 uur gaan we beginnen, er wordt zoals gewoonlijk één ronde om de baan gewandeld, dit om de laatste nieuwtjes met elkaar te delen. De volgende twee rondjes wordt er rustig warm gelopen. Na de oefeningen wordt de lopers verteld waar uit de training deze ochtend bestaat.

Iedereen wordt verzocht naar zijn/haar start plaats te gaan. De geblesseerden of minst getalenteerden starten het eerst, één minuut later start groep twee, enzovoort tot groep zes mag vertrekken. Er wordt eerst een rondje op de baan gelopen om vervolgens de paden op te zoeken rondom de sportcomplexen.

De te lopen afstand is 2200 meter, groep zes zal moeite hebben om groep één in te halen. Voldaan en met een glimlach arriveren de groepen op de baan waar nog een rondje wordt uitgelopen.

Na de cooling down haasten we ons naar de kantine waar de oliebollen liggen te wachten om verorberd te worden. 57 leden van de vereniging beleefden weer een geslaagde Oliebollen Handicap Loop.

Cees Zijlstra

 

Foto van een willekeurige groep