U bent hier: Nieuws > Loopgroepen > Onderlinge Challenge 8,5 en 16,1 km enorm succes

Onderlinge Challenge 8,5 en 16,1 km enorm succes

Wat geen Dam-tot-Damloop?! Dan organiseren wij er zelf eentje voor onze eigen leden.

Begunstigd met prachtig zonnig weer, 80 enthousiaste deelnemers, 16 pacers en een sfeermakende omroeper kunnen de initiatief neemsters Ellen van Hoorn en Angelique Leek terug zien op een super geslaagde challenge op zaterdag 19 september. 

Achter de schermen was er behoorlijk wat werk verricht. Tot en met de avond ervoor kwamen er nog wijzigingen in de startploegen. Ook zaterdagmorgen meldden zich nog nieuwe deelnemers. Maakte niets uit kon allemaal.
Om 9.30 uur ging de eerste groep weg met Ton Spaan als pacer. Hun eindtijd werd geschat op 1.13.00s.
Zijn atleten waren zelfs sneller dan deze tijd. Daarna vertrokken voor deze 16,1 km steeds om de 2 minuten de groepjes met Eric van Weerden, Patrick Boekhout, Frank van Geest, Remko Poth, Frans Timmers en Anja Hogesteijn. Alle pacers op deze afstand droegen een oranje ballon met de streeftijd erop. Op het open parcours richting Broekpolder stond toch een behoorlijke wind. Dit had tot gevolg dat de ballonnen van de meeste pacers de lucht in waren gevlogen. 
Voor de 8,5 km mocht als eerste Joop Keetman met als fietser Herman Vet van start. Joop heeft tot nu toe aan alle Dam-tot-Damlopen van Le Champion meegedaan. Om zoveel mogelijk inhalen op het fietspad van de Communicatieweg te voorkomen ging daarna eerst de snelste groep op de 8,5 km om 10.00 uur van start. Bij deze groepen hadden de pacers blauwe ballonnen met de richttijden. Nettie Conijn begeleidde deze snelle groep. Vervolgens gingen ook steeds weer om de 2 minuten de groepjes met als pacers Janetta Joziasse, Alice Muller, Ellen van Hoorn, Marjo Schenk, Elly Tuijn, Jacqueline  v.d. Velde, Ellen van Diepen en Anita Timmers weg. Heel leuk om te zien was dat het groepje van Jacqueline allemaal hetzelfde roze T-shirt met haar naam erop droegen. 

Microfonist Kees Klinkenberg had het druk met steeds alle namen van de groepen om te roepen. Ook de binnenkomsten hield Kees nauwlettend in de gaten. Maar ondertussen had hij ook oog voor alle andere sportieve activiteiten die er op onze accommodatie plaats vonden. Hele groepen pupillen waren onder de bezielende leiding van hun trainers bezig. Fantastisch om te zien. Maar ook zo'n 60 start-to-runners bevolkten onze baan. Van de oudere wedstrijdatleten waren de meerkampers onder leiding van Enno Tjepkema bezig. 

Alle deelnemers en pacers kregen als herinnering een unieke Lycurgus sleutelhanger. Wendy Goedhart had de mooie taak om alle groepen voor de start en na afloop te fotograferen. Binnenkort zullen deze foto's te zien zijn op deze site. Door de deelnemers en hun supporters zijn er ook vele foto's genomen. Leuk voor het familie archief en facebook natuurlijk. 

Na afloop was het goed toeven op ons zonovergoten terras en in de kantine met heel duidelijke looproutes. Er werd gesmuld van heerlijke taarten waarvan de meeste zelf waren gebakken. Al met al een echte top ochtend. 

Rest ons nog iedereen te bedanken die aan het slagen van deze unieke ochtend heeft bijgedragen. Vooral de man van Anja Hogesteijn die zijn debuut achter de bar maakte. Ook de pupillentrainers bedanken wij. Zij hielden met het uitzetten van de trainingsplekken van alle pupillen groepen rekening met onze challenge.