U bent hier: Nieuws > Loopgroepen > CURSUS NORDIC WALKING op 18 OKTOBER

CURSUS NORDIC WALKING op 18 OKTOBER

Voor mensen die in beweging moeten komen is nordic walking uitstekend geschikt, maar ook voor hardlopers die de belasting van het hardlopen niet meer aankunnen of geblesseerd zijn is nordic een prima alternatief. Bij een goede uitvoering van de techniek train je 80 % van je spieren en de belasting is laag. Door het lopen met poles loop je rechtop, waardoor de ademhalingswegen optimaal benut kunnen worden. Bewezen is, dat mensen met CODP veel baat hebben bij het uitoefenen van nordic walking.

Een nieuwe cursus start bij AV Lycurgus op dinsdagavond 18 oktober  van 19.00 uur tot 20.30 uur.
U kunt zich voor de cursus/kennismakingsles telefonisch opgeven bij Jan Velt  tel. 0612151410 of per email janvelt@hetnet.nl
Voor meer  informatie zie website www.nordicwalkingkrommenie.nl en www.avlycurgus.nl
De cursus bestaat uit 5 lessen van ca. 1 ½ uur. In deze cursus wordt in 5 lessen de techniek van Nordic Walking aangeleerd. Om te ervaren hoe het is om Nordic Walking te doen op het strand, in het bos en duin, volgt een 6e les op een zondag in de omgeving van Johanna’s Hof te Castricum..
U kunt de eerste les als een kennismakingsles beschouwen. Wilt u doorgaan met de cursus dan hoeft u de kennismakingsles niet te betalen. Kosten van een kennismakingsles bedragen 10 euro en van de cursus 75 euro. De stokken (poles) worden tijdens de cursus gratis beschikbaar gesteld.  
Voor leden van Lycurgus is deze cursus gratis.
Bij opgave s.v.p. uw lichaamslengte doorgeven in verband met de juiste lengte van de poles. Na de cursus mag u gedurende 2 maanden gratis meetrainen in de bestaande wandelgroepen van AV Lycurgus.