U bent hier: Nieuws > Loopgroepen > Elfsteden tocht ging door! “It giet Oan” (het gaat gebeuren)

Elfsteden tocht ging door! “It giet Oan” (het gaat gebeuren)

Het is dinsdag ochtend 14 februari bij de Overdag Loopgroep van A.V. Lycurgus staat de Elfstedentocht op het programma.

De rayonhoofden hadden het te rijden parcours zorgvuldig gecontroleerd en overal was het ijs van goede kwaliteit en dik genoeg om de “Tocht der Tochten” door te laten gaan.

Het is 7.45 uur, de eerste rayonhoofden verzamelen zich bij de baan om het traject rond de Omzoom uit te zetten. Van Leeuwarden naar Sneek, van Sneek naar IJlst, van IJlst naar Sloten enz. enz.

De startnummer moesten zichtbaar gedragen worden. Bij de start werden er drie groepen geformeerd groep 1 was Marianne Timmer, groep 2 Jillert Anema en startte 2 minuten
later, groep 3 Jac Orie weer 2 minuten later.

Onderweg moesten de schaatsers obstakels overwinnen zoals wakken, slecht ijs en moest er natuurlijk “gekluund” worden. Ook bij iedere stad stond er een opdracht zoals touwtje springen, schaatspassen, , molenwieken enz. enz. Natuurlijk ontbrak niet een geheime post, die “zwartrijders” van het ijs haalde. Een stempelpost bij Dokkum zorgde voor grote opstoppingen. Na de tocht te hebben volbracht kwamen de rijders naar het clubgebouw waar een echt “Koek en Zopie” kraam stond opgesteld.

De warme chocolademelk met een stuk echte Friese suikerbrood smaakte heerlijk na zo’n barre tocht. Er werd nog lekker na gekletst over de niet van echt te onderscheiden Elfstedentocht

Gelukkig heeft iedereen de tocht uitgereden. Vermoeid maar voldaan keerde de sporters huiswaarts en had iedereen de sfeer van een Elfstedentocht meegemaakt!

Met vriendelijke groeten,

Cees Zijlstra
 

 

 

 

 

 

 

Een foto van de deelnemers die de finish hadden bereikt.