U bent hier: Nieuws > Omzoom > Afkeuring binnenterrein en herstel groenstroken

Afkeuring binnenterrein en herstel groenstroken

Zoals reeds bij velen bekend is, na de keuring van de atletiekunie op 20 april, ons binnenterrein alsnog afgekeurd.

Na de renovatie en herstel van het binnenterrein in 2017 hebben wij de gemeente en aannemer er continu op gewezen dat het binnenterrein niet vlak was en de toplaag onvoldoende waterdoorlatend was. Dit resulteerde in een binnenterrein wat regelmatig niet betreedbaar was door het vele aanwezige vocht. Met de herkeuring hebben wij wederom om een meting van het binnenterrein gevraagd door ISA Sport. Deze resultaten zijn door de atletiekunie beoordeelt met als gevolg een afkeuring in verband met teveel hoogteverschillen van het binnenterrein. Door deze afkeuring worden er tijdens werpwedstrijden geen nationale records erkend. Tevens is dit een reden om Lycurgus geen wedstrijden meer toe te kennen. Naar aanleiding van deze bevinding hebben we direct naar de gemeente gereageerd dat deze situatie onacceptabel is. Wij eisen volledig herstel en wel zo spoedig mogelijk. Inmiddels zijn wij wederom met de gemeente in overleg om herstel zo spoedig mogelijk te laten uitvoeren zodat geplande wedstrijden van het naseizoen wel kunnen plaatsvinden.

De groenstroken om de atletiekbaan zijn in april deels gereinigd en ingezaaid. Echter door de huidige weersomstandigheden heeft dit niet geresulteerd in een mooie grasmat. Het onkruid tiert welig en van gras is weinig te bespeuren. Ook hier zijn we wederom met de gemeente in overleg om dit te herstellen.

Inmiddels zijn we meer dan 2 jaar bezig met de oplevering en herstel van ons terrein. Dit is absoluut niet wat wij voor ogen hadden maar we zullen ons blijven inzetten om de belangen van Lycurgus te blijven verdedigen. Dit vraagt van een aantal bestuursleden echt het uiterste en doorzettingsvermogen in dit moeizame proces.

Accommodatiebeheer

Siem Vriend