U bent hier: Nieuws > Senioren-jab > A JUNIOREN PLOEGEN PRESTEERDEN UITSTEKEND in HAARLEM

A JUNIOREN PLOEGEN PRESTEERDEN UITSTEKEND in HAARLEM

Terwijl de CD junioren competitieploegen de spits afbeten in Amsterdam-Noord, traden de A junioren competitieploegen de dag daarna aan in Haarlem.
De meisjes A ploeg won hun poule wedstrijd door 7.866 punten te verzamelen. Zij staan daarmee gelijk 6e in de landelijke competitiestand, waarin zich 50 ploegen klasseerden.

De ploeg bestond uit Lisanne Schoonebeek, Fabiënne Müller, Mara Cotterink, Anouk Haverkort, Nora Winter, Simone Winter, Pip Doesburg, Anouk Hellingh, Shanna Mol, Inez Bouwen en Lieve Eising. Overwinningen waren er voor Mara op de 200m in 25.30s, Lieve Eising 3000m in 10.50.15s , terwijl ook het 4 x 400m kwartet als eerste de finish passeerde in een nieuw clubrecord van 4.02:42. Er werd door de jonge dames fantastisch gepresteerd en vele PR’s werden scherper gesteld.

De jongens A ploeg werd achter AV Altis 2e in de poule met 7.168p. In de landelijke stand nestelden zij zich op een 5e plek van de 54 ploegen. Voor deze stevige stand zorgden Olle Bosma, Harm Janssens, Casper van den Top, Levi van Diest, Tijmen van ’t Land, Mike de Dood, Gino van Wijk, Jelle de Jong, Jereno Macnack, Marten Voorberg, Jens van Gelderen en Coen Blanson Henkemans. Jelle de Jong presteerde het om driemaal eerste te worden en wel bij Hoog 1.90m, Discus 42.65m en Kogel 14.45m. Jens van Gelderen was de snelste op de 1500m in 4.21.04s. Ook bij deze jonge heren werden PR’s verbeterd en gaven een aantal duidelijk aan goed in vorm te zijn. De volgende wedstrijd voor deze ploegen zal zijn op zondag 26 mei in Amsterdam-Noord.  

De uitslagen zijn te vinden op ; www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/17006/