U bent hier: Nieuws > Senioren-jab > Voorrondes landelijke competitie zitten erop

Voorrondes landelijke competitie zitten erop

Dit weekend waren de slotrondes van de voorronde in de competitie.

Afgelopen zondag 1 juli reisden de dames van de 3e divisieploeg naar Heerhugowaard. Na twee wedstrijden stonden zij in de landelijke competitiestand nog 6e en dus ruim zicht op de finale. Maar helaas met drie onbezette onderdelen kelderden zij naar de 13e plaats.

Er waren zeker lichtpuntjes, want een aantal Lycurgusvrouwen wonnen hun onderdeel, werden 2e of derde. Dat waren:

Shanna Mol 1ste 100m horden in 16.34s, Tanja van der Plas 2de Verspringen met 5.11m, Anouk Schoute 2e 100m horden in 16.74s. Tevens werd Anouk 3e op de 200m in 27.72s met een tegenwind van 3.3m per seconde.

De damesploeg bestond verder uit: Tessa Schoute, Yvette Roet, Femke Drijfhout en Romée van Essen.

De uitslagen van de dames zijn te vinden op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/17090/49/

De heren 2e divisieploeg werkten hun laatste wedstrijd af in Naaldwijk bij Olympus’70. Een finaleplaats zat er voor hen niet in. Toch klommen zij door de resultaten in Naaldwijk twee plaatsen omhoog in de eindrangschikking.

Sjoerd van Deudekom zorgde voor de grootste puntenscore op één onderdeel. Sjoerd werd 2de bij Polshoog met 3.90m. Helaas moest hij door een blessure de 110m horden laten schieten en was dat onderdeel onbezet. Master 40+ Robin Geertsma werd zowel bij het Discuswerpen als het Kogelstoten 2e met resp. 42.52m en 13.20m. De ploeg bestond verder uit: Jereno Macnack, Bastiaan Hondema, Cliff Ellsworth, Elliot Archer, Richard Molenaar en Jesse de Bruyne.

De uitslagen van de heren zijn te vinden op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/16939/49/

 

De ploegen die zich geplaatst hebben voor de finale of promotie/degradatie kunnen zich gaan voorbereiden. Dat zijn in chronologische volgorde:

02.09 FINALE: Meisjes A en Jongens A ploeg,

09.09 PROMOTIE/DEGRADATIE: Dames- en heren eredivisie ploegen

16.09 FINALE: Meisjes B ploeg.

De hoogst geplaatste junioren CD ploeg zijn de jongens C. Zij eindigden in de landelijke stand op een 14e plaats.

AV Lycurgus heeft zich zowel voor 02.09 als 16.09 kandidaat gesteld als organisator. Toewijzing is echter geheel afhankelijk van een positieve vlaktemeting van ons middenterrein. Momenteel is het middenterrein afgekeurd voor erkenning van Nederlandse records. Natuurlijk wordt er achter de schermen hard gestreden om het middenterrein te laten aanpassen voor september.