U bent hier: Nieuws > Senioren-jab > Zaterdag werd in Vught bij Prins Hendrik de titelstrijd om het NK teams senioren gehouden

Zaterdag werd in Vught bij Prins Hendrik de titelstrijd om het NK teams senioren gehouden

Het viel ploegleider Thomas Hoogerbugge niet mee om 19 onderdelen bezet te krijgen. De wijzigingen o.a. wegens blessures en eindexamens bleven doorgaan. De inzet van de dames was echter fantastisch. Uiteindelijk klasseerden de 16 teamleden zich als 8ste. Zij mogen 8 september revanche nemen tijdens de promotie/degradatiewedstrijd tegen de 1ste divisie.

De volle 8 punten per onderdeel werden binnengehaald door Lisanne Schol, Maureen Ellsworth en Vanessa Sterckendries.

Lisanne wierp haar speer naar 58.97m. Dat betekende een verbetering van haar eigen clubrecord met 5 cm, maar ook een benadering van het Nederlandse record dat op 59.27m staat. Zoals verwacht won Vanessa het kogelslingeren met 66.83m. Maureen liep een super snelle 400m in 54.28s. Vanessa werd tevens 4e bij het kogelstoten met 12.57m en 5e met haar discus door die 40.15m te werpen.

Een 5e plaats was er ook voor Eva Jaarsma. Eva overbrugde bij het polsstokhoog de hoogte van 3.20m.

De damesploeg bestond verder uit: Anouk en Maaike Schoute, Nora en Simone Winter, Inez Bouwen, Manon Haakman, Shimada Bajon, Brenda Calis, Anouk Oosterhuis, Didi Wals, Pauline Hondema met Tasa Jiya op de reservebank.

Nederlands kampioen werd de ploeg van Rotterdam Atletiek met 105p. De dames van Lycurgus verzamelden 59 punten, daarbij aangetekend dat zij niet op 4 x 400m konden starten vanwege een blessure.

Dank aan alle trainers, supporters, gastjurylid, ouders en chauffeurs voor het vervoer, de aanmoedigingen en aanwijzingen.

Uitslagen zijn te vinden op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/25466/49/