U bent hier: Nieuws > Senioren-jab > Tweemaal ZILVER op de eerste dag van de Nederlandse Atletiekkampioenschappen Junioren AB

Tweemaal ZILVER op de eerste dag van de Nederlandse Atletiekkampioenschappen Junioren AB

Dit weekend worden in Alphen aan de Rijn de Nederlandse Kampioenschappen junioren AB gehouden. Onder de 956 deelnemende atleten bevinden zich 10 Lycurgianen. Helaas is Mara Cotterink grote kanshebster op eremetaal op de 400m MB wegens een hardnekkige blessure er niet bij.

Zoals verwacht drong op de 100m JB Gino van Wijk door tot de finale. Hierin finishte Gino als 2e in 10.91s. Keitharo Oosterwolde van AV Phanos moest hij helaas voor laten gaan.

Het tweede zilver was voor Teun de Koning bij de Jongens B. Teun slingerde zijn kogel 55.24m het veld in. Als Teun zijn PR van 59.50m had benaderd zou hij ruim eerste geworden zijn. Dat lukte vandaag niet. Teun neemt ook deel aan het Discuswerpen en Kogelstoten, dus wie weet…………………..

Shanna Mol plaatste zich via de series 400m horden Meisjes A in de finale. Daarin werd Shanna keurig 5e in een PR van 1.05.20s.

Jereno Macnack kwam via de tijdsnelsten in de ½ finale op de 100m JA. Daarin liep Jereno 11.81s en dat was niet genoeg voor een finale plaats. In de series had hij 11.71s gelopen.

Seb Wals nam bij de JB deel aan de 800m. Seb werd in zijn serie 10e in 2.07.88s.

Vandaag komen Levi van Diest, Sam van Dijk, Anouk Schoute en Paulien Hondema in actie op respectievelijk Hoog, Speer, 100m horden en Verspringen.

We wensen hen heel veel succes.

Dea