U bent hier: Nieuws > Senioren-jab > Zondag 22 september Meeting d’automme in Verviers (België)

Zondag 22 september Meeting d’automme in Verviers (België)

Na heerlijk te hebben geslapen in een huis in Sprimont, een stadje in de Ardennen, ging de werpgroep op pad naar Verviers. Vijf leden van de werpgroep namen op zondag 22 september deel aan de Meeting d’automme in het stadion Bielmont in Verviers.

Léonie Deumers beet het spits af. Zij wierp de 0,75 kg discus bij de D-meisjes, in België genaamd Miniemen, naar 27,34 meter. Dat was goed voor de winst, maar ze was tevreden met de afstand. Later op de dag liep ze de 150 meter horden in 27,23 sec., daarmee werd ze 7e.

De andere Miniem van de werpgroep was Tyrone Lak. In België werpen de D-junioren jongens evenals de meisjes met een 0,75 kg discus. In zijn eerste worp was het meteen raak. Met een afstand van 37,65 meter won hij het discuswerpen met ruime voorsprong. De 150 meter horden liep hij in 27,20 sec. (9e).

Sam van Dijk was actief op drie onderdelen. Met de 1,5 kg discus werd hij tweede bij de Scholieren (B-junioren). Zijn afstand (40,37 meter) is een verbetering van zijn persoonlijk record met enkele centimeters. Sam stootte de 5 kg kogel naar 11,65 meter (3e) en wierp de speer 41,44 meter ver (1e).

Teun de Koning won het kogelstoten bij de Scholieren met 17,44 meter. Het is slechts een half metertje onder zijn persoonlijk record dat hij stootte tijdens het NK-junioren en waarmee hij op de wereldranglijst staat. De omstanders waren onder de indruk van zijn verre stoten. Teun wierp later op de dag de discus naar 47,39 meter (1e). Bij het inwerpen wierp hij beduidend verder.

Bij de heren werd Lars Gilissen tweede bij het kogelstoten met 12,38 meter, en met 37,10 meter met de discus werd hij eveneens tweede. Lars was niet content met zijn resultaten maar is op de terugweg na een lange periode van afwezigheid door ziekte.

Na gegeten te hebben in de pizzeria op loopafstand van het station werd het onvergetelijk weekend onder begeleiding van Patrick Groot en Jannet van Noord, afgesloten.   

De werpgroep is Topsport Zaanstad zeer dankbaar voor de support!