U bent hier: Nieuws > Senioren-jab > Teleurstelling WK Doha voor Lycurgianen

Teleurstelling WK Doha voor Lycurgianen

Het WK in Doha is helaas voor Menno & Maureen niet zo verlopen als gehoopt. Het toernooi waarvoor zij beiden zo verschrikkelijk hard hebben getraind, resulteerde onverwachts in een teleurstelling.

Aan het begin van het WK raakte Menno, tijdens zijn training, geblesseerd aan zijn enkel, waardoor hij zich helaas moest afmelden voor zijn onderdeel polsstokhoogspringen.

Maureen, die zich had geplaatst in het 4 x 400 meter estafetteteam, had een 2de snelste tijd staan en werd 2de op het NK 2019, bij de senioren op de individuele 400 meter, dus de verwachting was dat zij een basisplaats in het team zou krijgen. Echter de bonds- & hoofdcoach beslisten anders in het nadeel van Maureen. De hoop was nog even dat zij in de finale mocht lopen, echter helaas was haar dit niet gegund.

Al met al, niet een toernooi wat je als atleet niet voor ogen hebt. Aan de andere kant; Menno & Maureen kwamen uiteindelijk wél uit voor Team NL en heel atletiek minded Nederland weet dat er met Menno & Maureen rekening gehouden moet worden; waarbij  plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020 zeker tot de mogelijkheid behoort!